Prinţul Charles de Wales deschide o expoziţie în Londra pe tema Revoluţiei din 1989

Prinţul Charles de Wales la expoziţia de fotografie “Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, în Londra, 12 decembrie 2019
Prinţul Charles de Wales la expoziţia de fotografie “Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, în Londra, 12 decembrie 2019 (icr.ro)

Prinţul Charles de Wales a deschis, joi, expoziţia de fotografie “Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României şi Agerpres.

La deschidere, prinţul a fost însoţit şi de Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Institutului (ICR Londra).

Noua expoziţie are ca subiect evenimentele din 1989 şi spune povestea Revoluţiei Române prin intermediul unor fotografii făcute la acea vreme în Bucureşti şi Timişoara.

La eveniment au participat membri ai comunităţii româneşti din Londra, parteneri britanici ai Institutului şi ai Ambasadei României, precum şi fotoreporterul Agerpres Sorin Lupşa, unul dintre autorii imaginilor expuse.

Vernisajul a inclus şi proiecţia filmului documentar “After the Revolution / După revoluţie”, precum şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Laurenţiu Calciu şi producătorul Rupert Wolfe Murray.

De asemenea, în timpul evenimentului, Magda Stroe, coordonatorul activităţii ICR Londra, i-a prezentat prinţului Charles pe artiştii români care vizitează şcoli din Marea Britanie în cadrul unui proiect educaţional numit “Legacies of Courage / Moşteniri ale Curajului” – un proiect dedicat Revoluţiei Române.

La finalul vizitei sale, prinţul Charles de Wales a primit o fotografie din expoziţie, cu mesajul “Copiii noştri vor fi liberi”.