Primarul ieşean Gheorghe Nichita a fost reţinut de procurorii DNA

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

UPDATE. După mai bine de şapte ore de audieri, primarul ieşean, Gheorghe Nichita, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, şi urmează să fie prezentat vineri în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

***

UPDATE. Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost adus, joi, la sediul DNA Bucureşti, cu duba, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA îl acuză că ar fi folosit Poliţia Locală pentru a fila anumite persoane, de la care voia să obţină informaţii, relatează b1.ro.

Edilul a fost ridicat în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa, dar şi la sediul primăriei şi la Poliţia Locală, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în acest an - afaceri ilegale pe care le-ar fi desfăşurat în colaborare cu Poliţia din Iaşi. În acelaşi dosar a fost adus pentru audieri şi şeful Poliţiei Locale din Iaşi.

Dosarul vizează suspiciuni de corupţie în legătură cu afaceri ilegale pe care edilul din Iaşi le-ar fi desfăşurat în colaborare cu Poliţia din Iaşi. Faptele de corupţie şi cele asimilate celor de corupţie ar fi avut loc de la începutul acestui an până în prezent.

Gheorghe Nichita le cerea poliţiştilor să urmărească nişte persoane şi cerea informaţii pe care le folosea în interes personal. Controversatul primar al oraşului Iaşi ar fi făcut acte de spionaj pe banii statului, susţin anchetatorii. Prin baza poliţiei locale, erau verificate anumite date precum numărul de înmatriculare a unor maşini. Toată poliţia locală ar fi ajutat edilul, susţin surse judiciare citate de B1 TV.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit mai multe ţigări care conţineau marijuana la domiciliul directorului general adjunct al Poliţiei Locale Iaşi, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

***

Procurori DNA efectuează joi dimineaţă percheziţii domiciliare la 21 de locaţii situate în judeţul Iaşi, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, potrivit unui comunicat remis de instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.

Anchetatorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei în această acţiune. Cercetări au loc în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

Potrivit agenţiei Mediafax, oamenii legii au descins la sediul Primăriei Iaşi, la sediul Poliţiei Locale, precum şi la locuinţele primarului PSD Gheorghe Nichita şi a şefilor Poliţiei. Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, lider al PSD Iaşi, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne