Primarul de Cimişlia, la Congresul Autorităţilor Locale al CE: Justiţia subordonată politic răspândeşte în RM o frică generalizată

Partidul Democrat impune societăţii imaginea lui Plahotniuc în calitate de posibil salvator al naţiunii, iar o eventuală dictatură a lui, drept unica soluţie pentru o guvernare efectivă, afirmă primarul de Cimişlia.
Gheorghe Raileanu, primarul oraşului Cimişlia din R. Moldova
Gheorghe Raileanu, primarul oraşului Cimişlia din R. Moldova (facebook.com/maria ciobanu)

Primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, delegat la şedinţa de joi, 28 iunie, a Comitetului de Monitorizare a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, a atras atenţia că refuzul de a valida mandatul primarului nou ales al municipiului Chişinău ar putea marca sfârşitul unei etape în istoria Republicii Moldova şi începutul alteia noi. ”Sfârşitul iluziilor Uniunii Europene şi a Rusiei ca factori geopolitici, dar şi al partidelor europene de orientare socialistă solidare doctrinar cu partidul democrat de guvernământ”.

În discursul său în faţa Congresului, Gheorghe Răileanu a menţionat că de la corupţie şi abuzuri, instituţiile de drept şi justiţia au mers mai departe şi s-au subordonat politic total, răspândind în ţară o frică generalizată, solicitând Congresului şi Comitetului de Monitorizare să susţină în continuare dezvoltarea democratică a R. Moldova.

”În condiţiile monopolizării instrumentelor de informare în masă, de propagandă şi de subordonare a justiţiei, democraţia, inclusiv cea locală, în R. Moldova este în pericol grav. Acelaşi lucru se poate spune şi despre opţiunea europeană declarată, dar nesusţinută prin fapte concrete de factorul decizional principal”, a adăugat primarul.

Gheorghe Răileanu a declarat că PD impune societăţii imaginea lui Vlad Plahotniuc în calitate de posibil salvator al naţiunii, iar o eventuală dictatură a lui, ca o unică soluţie pentru o guvernare efectivă. În acest scop fiind folosite serviciile speciale, cele desconcentrate şi descentralizate ale statului, care implantează în conştiinţa moldovenilor că numai dictatura lui Plahotniuc i-ar putea salva din situaţia dramatică în care se află.

”Noi, cetăţenii R. Moldova şi CALM-ul, trebuie să cerem de la guvernare respectarea principiilor democratice. Dar instituţiile europene, inclusiv Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale ar trebui să aprecieze corect situaţia din ţara, să identifice şi să folosească instrumente noi, mai efective de interacţiune cu factorii decizionali (de facto) ai R.Moldova”, a mai punctat primarul de Cimişlia.

În concluzie, Gheorghe Răileanu a ţinut să sublinieze că pârghiile financiare pe care le foloseşte Parlamentul European şi Comisia Europeană, posibil să nu mai funcţioneze, deoarece autorităţile de la Chişinău au pierdut speranţă de a primi ajutorul UE şi contează pe forţe proprii, pe careva rezerve şi posibilităţi necunoscute. ”Poate că guvernarea a decis să treacă direct la instalarea dictaturii.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe