Primarul capitalei venezuelene acuzat oficial de tentativă de lovitură de stat

Primarul din Caracas, Antonio Ledezma.
Primarul din Caracas, Antonio Ledezma. (Captură Foto)

Primarul capitalei venezuelene Caracas a fost acuzat oficial de tentativă de lovitură de stat, finanţată de SUA, împotriva preşedintelui Nicolas Maduro.

“Biroul procuraturii l-a acuzat oficial, marţi, pe Antonio Ledezma – primar al capitalei Caracas şi membru al opoziţiei – pentru o presupusă susţinere a unor grupuri ce au complotat să folosească acte violente pentru a destabiliza ţara. Ledezma a fost arestat în 19 februarie”, a susţinut biroul într-o declaraţie.

Procurorul şef din Caracas, Luis Orta, l-a acuzat pe Ledezma, în vârstă de 59 de ani, de conspiraţie şi plănuirea unei lovituri de stat împreună cu un număr de persoane nenumite, scrie în declaraţie.

De la arestarea sa, Ledezma a fost întemniţat în închisoarea militară Ramo Verde alături de colegul său din opoziţie, Leopoldo Lopez. Acesta din urmă a fost acuzat de provocarea unor proteste anti-guvern care au dus la moartea a 43 de oameni în perioada februarie-mai 2014.

Conducerea de la Caracas a declarat în repetate rânduri că opoziţia urmăreşte să lanseze o lovitură de stat în Venezuela cu ajutorul Washingtonului.

Maduro a declarat în decembrie 2014 că deţine unele “înregistrări” care dezvăluie faptul că SUA urmăreşte să corupă oficialii guvernamentali venezueleni.

Caracas şi Washington se află la cuţite de când răposatul Hugo Chavez a devenit preşedinte ale Venezuelei în 1999. Ambele tabere au refuzat să facă schimb de ambasadori începând cu 2010.

Washingtonul a recunoscut că a susţinut o lovitură de stat în 2002, care l-a alungat de la putere pentru scurt timp pe Chavez.

În 12 februarie 2015, Maduro a declarat că a fost descoperit un complot susţinut de SUA pentru o lovitură de stat împotriva sa. Washingtonul a negat acuzaţia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe