Primăria lui Negoiţă a plătit 500.000 de euro pentru beculeţele de Crăciun

Luminiţele de sărbători nu sunt pe gratis, cum de altfel nu sunt nici panseluţele. Cea mai generoasă primărie din ţară, când vine vorba de astfel de cheltuieli, este cea a lui Robert Negoiţă, care a scos din buzunar nu mai puţin de jumătate de milion pentru beculeţele de Crăciun.
Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Voluntarul Florin Bădiţă a chestionat mai multe primării din ţară în legătură cu costurile luminiţelor de Crăciun, în iarna 2015-2016. Răspunsurile arată diferenţe substanţiale, relatează România Liberă.

De departe, cei mai mulţi bani pentru iluminat au fost plătiţi de către Primăria Sectorului 3: 2,2 milioane de lei, adică aproape 500.000 de euro. Numai Galaţiul reuşeşte să se apropie de acest cost uriaş, cu un cost de 2,1 milioane de lei. Urmează Baia Mare – unde primarul Cătălin Cherecheş a fost reales, în 2016, deşi se afla în arest la Gherla – care a plătit aproape 1,6 milioane de lei şi Brăila, unde costurile au fost de 1,098 milioane de lei.

La polul opus se află Primăria Sectorului 5, care nu a încheiat niciun contract "în acest sens" în iarna 2015-2016. Sectorul 4 a refolosit vechile instalaţii, deci costurile au fost zero, iar sectorul 6 a cheltuit puţin peste 400.000 de lei pe o instalaţie pe care a cumpărat-o. Sectoarele 1 şi 2 nu au răspuns.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.