Atanasiu: Ponta ar trebui să-şi creeze un grup cât mai mare care să-l urmeze în afara PSD

În România, în ultimii 26 de ani, am văzut că migraţia se produce de la opoziţie către putere, nu de la putere către opoziţie, a remarcat liberalul Teodor Atanasiu, adăugând că nu-l vede pe Victor Ponta făcând o construcţie politică, care să conteze, într-un timp foarte scurt.
Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta şi-ar dori să creeze un grup care să-l urmeze "în afara PSD", însă nu ar avea capacitatea să facă "o construcţie" care "să conteze într-un timp foarte scurt", a opinat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu.

"Nu cred că foarte mulţi din PSD vor fi gata să plece de la putere în opoziţie. Eu cred că domnul Ponta şi-ar dori să-şi creeze un grup, mai ales de parlamentari care contează în ecuaţia puterii guvernamentale, în susţinerea Guvernului, şi ar trebui să-şi creeze un grup cât mai mare de parlamentari care să-l urmeze pe o construcţie în afara PSD, dar nu cred că se vor găsi foarte mulţi parlamentari care să facă această migraţie. În România, în ultimii 26 de ani, am văzut că migraţia se produce viceversa, din opoziţie către putere, nu de la putere către opoziţie. De aceea, nu-l văd pe Ponta făcând o construcţie politică, care să conteze într-un timp foarte scurt", a declarat Atanasiu, citat de Agerpres.

Potrivit liberalului, deşi există, probabil, o serie de colegi de-ai lui Victor Ponta care îi promit susţinere, nu crede că aceşti îşi vor asuma public acest lucru.

"Deci, nu cred că socoteala de acasă se potriveşte cu aia din târg a domnului Ponta şi nu cred că foarte mulţi colegi care-i zâmbesc şi-i spun cuvinte frumoase la ureche le vor spune şi în public şi la vreo conferinţă de presă sau în faţa camerelor Parlamentului unde vor trebui să-şi declare plecarea de la grupul PSD către alte grupuri parlamentare sau ca independenţi. Din ce am înţeles de la Dragnea, indiferent ce face Ponta, refuză să-l dea afară", a precizat Atanasiu.

Legat de reacţiile lui Călin Popescu-Tăriceanu, liberalul susţine că liderului ALDE este "speriat".

"Domnul Tăriceanu a învăţat o lecţie, lecţia USL. PSD are nevoie de aliaţi până îşi colectează suficienţi parlamentari ca să nu aibă nevoie de ei. Şi de aceea e speriat domnul Tăriceanu. Nu ştiu dacă spaima îi va trece vreodată, dar s-ar putea să i se întâmple", a punctat Atanasiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne