Primar PSD, către diasporeni: Hai sictir, gunoaie, paraziţi, spălători de bude în Occident

Cosmin Pigui
Cosmin Pigui (Facebook)

Primarul PSD al comunei Peştişani (Gorj), Cosmin Pigui, a răspuns unui mesaj pe Facebook, susţinând că românii stabiliţi în străinătate sunt „nişte gunoaie, slugi occidentale, paraziţi” şi „spălători de bude”. Invectivele au fost adresate în public, pe Facebook, în cursul unui dialog cu un român din Milano, relatează Aktual24.ro. Pe de altă parte, contactat de Mediafax, primarul a susţinut că în Peştişani există „un grup care lucrează puternic” împotriva sa şi contul de pe care s-a postat nu i-ar aparţine.

Revenind la mesajul atribuit lui Pigui, acesta a lansat un val de invective la adresa românilor din Diaspora, după ce Alin Bogdan, membru al comunităţii românilor din Milano, i-a reproşat modul în care guvernează PSD.

„Hai sictir, ălora care vă daţi cu părerea, dar nu trăiţi în România. Nişte gunoaie, slugi occidentale, paraziţi! Ruşine! Mă iau cu orice gunoi plecat din ţară de piept! Nu vă e ruşine? Aţi fost şcoliţi cu bani româneşti, nu plătiţi impozite în ţara asta, dar vă daţi cu părerea. V-aţi dat bacalaureatul? M-am săturat de bovinele care-şi dau cu părerea despre ţară şi locuiesc afară. Spălători de bude în occident. Nu mă umiliţi voi pe mine şi nici pe aleşii mei”, a scris Cosmin Pigui într-un mesaj pe Facebook.

(Aktual24.ro)

Potrivit publicaţiei citate, Cosmin Pigui a fost director al publicaţiei Gorj Exclusiv. În această calitate, pe una dintre firmele sale, el a avut contracte pe bani publici. El a încasat în 2015, de la Complexul Energetic Oltenia, controlat de PSD, suma de 121.905 lei, informează Presa fără stăpâni.

Înainte de a fi primar, Pigui a încasat pe o altă firmă bani de la stat şi pentru lucrări la stadioanele din comunele Scoarţa şi Peştişani şi ca să pună terompane la liceul din Peştişani. Lucrările pentru stadion au fost făcute împreună cu fostul senator Dian Popescu, condamnat împreună cu fratele lui şi cu primarul pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Mai amintim că acesta nu ar fi primul derapaj al unui reprezentant PSD la adresa diasporenilor. Ioan Rus a rămas în istorie cu opinia potrivit căreia copiii celor din diaspora devin golani iar nevestele curve, de asemenea petrecerea de la locuinţa lui Niculae Bădălău unde s-a dansat cu foc pe o manea cu referenul "să vină Diaspora, ca să ne pi... pe ea".