Preţul unei călătorii cu metroul va fi 1,4 lei până pe 15 noiembrie, printr-o promoţie cu MasterCard

Metrou (Epoch Times România)
Epoch Times România
17.09.2012

Preţul unei călătorii cu metroul este redus de la 2 lei la 1,4 lei până pe 15 noiembrie, promoţia fiind valabilă pentru plăţile făcute direct la porţile de acces cu cardurile bancare MasterCard PayPass şi Maestro PayPass, în urma unei campanii promoţionale lansate de MasterCard şi Metrorex.

Campania face parte din iniţiativele în domeniul soluţiilor moderne de plată în transportul în comun, începute de MasterCard în 2010, se menţionează într-un comunicat transmis luni de MasterCard.

Astfel, toţi cei care călătoresc cu metroul în Bucureşti beneficiază de un preţ redus, dacă plătesc cu un card MasterCard PayPass sau Maestro PayPass, direct la cititorul contactless instalat la porţile de acces din staţiile de metrou.

Preţul unui bilet de călătorie plătit cu orice card MasterCard PayPass sau Maestro PayPass este de 1,4 lei, redus de la 2 lei, tariful integral practicat de Metrorex. Preţul promoţional, susţinut de MasterCard, este valabil în toate staţiile de metrou unde este acceptat PayPass – tehnologia contactless care face plăţile simple, sigure şi confortabile - în Bucureşti.

"La doi ani de la start, harta locurilor care acceptă plăţi contactless cu MasterCard PayPass şi Maestro PayPass în Bucureşti se conturează tot mai clar, incluzând, pe lângă restaurante, farmacii şi hypermarket-uri, marea majoritate a staţiilor de metrou, şi estimăm ca până la sfârşitul anului să fie acoperite toate staţiile", a declarat Gabriel Ghiţă, business development manager CEE, MasterCard Europe.

Campania face parte din strategia MasterCard de încurajare a utilizării cardurilor contactless în transportul în comun. În paralel cu iniţiativa promoţională de la metroul din Bucureşti, MasterCard, alături de regia autonomă de transport din Sibiu - Tursib, derulează o campanie şi pentru călătoriile plătite direct în autobuzele din acest oraş.

Plata unei călătorii cu metroul se efectuează direct din cont, la POS-urile instalate la turnicheţii din staţiile de metrou. Clientul nu trebuie să achite niciun fel de comision şi nici să cumpere cartelă sau, în cazul campaniei de la Sibiu, bilet.

În afară de transport, tehnologia contactless poate fi folosită pentru plăţile în supermarketuri, hypermarket-uri, restaurante de tip fast-food, farmacii, reţele de distribuţie a presei, librării sau benzinării. La nivel mondial, PayPass poate fi utilizat în 41 de ţări, în aproximativ 500.000 de locaţii de acceptare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor