Presupus atac cu rachete american vizează un aeroport militar din Siria. SUA neagă implicarea

Scenă a luptelor în Ghouta de Est, o enclavă situată în apropiere de capitala siriana Damasc, februarie 2018.
Scenă a luptelor în Ghouta de Est, o enclavă situată în apropiere de capitala siriana Damasc, februarie 2018. (Abdulmonam Eassa/AFP/Getty Images)

Un presupus atac cu rachete american a vizat aeroportul militar T-4 din provincia siriană Homs, a declarat mass media de stat.

Potrivit agenţiei de ştiri de stat SANA, sistemele de apărare ale armatei siriene au răspuns luni dimineaţă unui “atac cu rachete”, doborând 8. Rachetele ar fi zburat deasupra spaţiului aerian libanez înainte să îşi atingă ţinta.

Aparent, câteva persoane au fost ucise sau rănite în atacul asupra bazei aeriene, care este localizată în oraşul vestic Homs.

După raportul publicat de SANA, câţiva oficiali americani au negat implicarea SUA în incident.

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat pe omologul său sirian Bashar al-Assad de lansarea unui atac chimic în apropierea capitalei Damasc, precizând că “se va plăti un preţ mare”.

Presupusul atac chimic de sâmbătă în oraşul controlat de militanţi Douma, regiunea Ghouta de Est, a provocat zeci de morţi şi a atras dezaprobarea mai multor ţări şi organisme internaţionale.

Într-o declaraţie publicată sâmbătă seara, guvernul din Damasc, a respins cu tărie acuzaţiile privind utilizarea de muniţie chimică şi a susţinut că grupul terorist Jaish al-Islam, care are o prezenţă mare în Douma, “acuză armata siriană arabă cu scopul de a stânjeni înaintarea acesteia” în zonele controlate de terorişti şi rebeli.