Preşedinţia a dăruit jurnaliştilor carne, vin şi bomboane. Călugăreanu: „Întoarceţi-i tuşonka lui Dodon în cadrul unei acţiuni publice comune!”

Cadourile oferite jurnaliştilor de către Preşedinţia R. Moldova
Cadourile oferite jurnaliştilor de către Preşedinţia R. Moldova (facebook.com/V. Călugăreanu)

În seara zilei de 24 decembrie, peste 60 de jurnalişti de la Chişinău au participat la Preşedinţie la o discuţie informală cu Igor Dodon. Joi, 26 decembrie, şeful statului, în cadrul unei emisiuni televizate de la N4, a informat publicul că tuturor celor care au participat la eveniment le-a dăruit: „o sticlă de vin de la Sadova, o sticlă de vişinată, un borcan de tuşonkă, o cutie cu bomboane şi un calendar cu chipul preşedintelui Dodon”.

Mai mult, chiar în cadrul interviului (min.57-58) Igor Dodon l-a întrebat pe moderatorul emisiunii „Puterea a patra”, jurnalistul Gheorghe Gonţa dacă i-a plăcut vinul, totodată cerându-i să nu arunce calendarul, dar să-l întoarcă în caz că nu-i va fi pe plac.

Evenimentul a stârnit un val de critici şi nemulţumiri în rândul internauţilor, dar şi al reprezentanţilor mass media de la Chişinău care au declarat că, iniţial, cele relatate de şeful statului le-au părut a fi o farsă, după care au înţeles că acesta a împărţit cadourile apoi s-a lăudat public pentru a discredita presa.

De menţionat că jurnaliştii au decis doar după trei zile să spună ce cadouri au primit, când preşedintele a făcut public subiectul.

Astfel, Alina Radu a ţinut să sublinieze că prin acest gest Igor Dodon a umilit toţi jurnaliştii care au participat la evenimentul selectiv pe bani publici.

„Ziarul de Gardă nu a fost invitat, nici binevenit, întrucât publicase recent o investigaţie despre corupţia şi interesele de la Preşedinţie. Reporterii trebuie să meargă peste tot, la orice politician, cu orice ocazie. Dar condiţia obligatorie este să le adreseze întrebări despre corupţie, transparenţă, şi, poate, despre jurnaliştii ne-admişi”, a conchis jurnalista.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a notat că "tuşonka" (borcanul cu carne), în Moldova, e „simbolul umilinţei şi corupţiei... Au fost jurnalişti care au refuzat? Noi suntem normali? Întoarceţi-i tuşonka lui Dodon în cadrul unei acţiuni publice comune!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe