După o investigaţie despre "oamenii lui Dodon", reporterilor Ziarului de Gardă le-a fost interzis accesul la Preşedinţie

Ziarul de Gardă din R. Moldova
Ziarul de Gardă din R. Moldova (facebook.com/ZdG)

Ziarul de Gardă de la Chişinău a publicat recent investigaţia „Toţi oamenii preşedintelui”, în care sugerează că afacerile rudelor şi prietenilor lui Igor Dodon au înflorit în paralel cu ascensiunea politică a şefului statului şi a Partidului Socialiştilor pe care l-a condus.

„În toată această perioadă, nici Igor Dodon, nici soţia sa, prima doamnă Galina Dodon, nu au făcut achiziţii de bunuri mobile sau imobile pe care să le înregistreze pe numele lor, însă, oameni din anturajul prezidenţial, în frunte cu fratele, cumnata, finii, naşii, cumetrii sau colegii de facultate ai cuplului Galina şi Igor Dodon au dezvoltat şi au fortificat afaceri şi averi de milioane. De multe dintre acestea beneficiază, din plin, şi familia prezidenţială”, relatează sursa citată.

„Mie mi se pare că e o investigaţie cam suptă din deget”, a comentat ulterior şeful statului într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, sugerând că articolul nu conţine dovezi că ar fi sprijinit pe cineva.

Potrivit Ziarului de Gardă, reporterilor săi le-a fost interzis accesul la un eveniment organizat de Igor Dodon pentru jurnalişti şi diplomaţi, la Preşedinţie, în seara de 24 decembrie. Un ofiţer de pază al instituţiei le-a spus reporterilor că publicaţia lor are „interdicţie” la eveniment, citând-o pe şefa Serviciului de Presă a Preşedinţiei, Carmena Sterpu.

Mai mult, după investigaţia „Toţi oamenii preşedintelui”, mai mulţi jurnalişti ai Ziarului de Gardă au fost blocaţi pe pagina oficială de Facebook a preşedintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Investigaţia integrală a Ziarului de Gardă poate fi citită aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe