Preşedintele utilizează o aeronavă TAROM în deplasările oficiale

Epoch Times România
27.11.2010

Zborurile oficiale ale preşedintelui României vor fi efectuate cu o aeronavă Airbus A 310 aparţinând companiei TAROM, potrivit informaţiilor remise Agerpres de Ministerul Transporturilor.

Potrivit sursei citate, administraţia a solicitat efectuarea curselor speciale companiei TAROM, care a pus la dispoziţia preşedintelui, în ultimele două deplasări, una din cele două aeronave Airbus A 310, pe care le are în dotare şi pe care le utilizează în special în curse charter, având în vedere că sunt avioane de lung-curier care nu se pretează pe programul obişnuit de zbor al companiei.

A fost aleasă o aeronavă Airbus A 310 şi pentru că aceste aeronave sunt mai flexibile şi mai potrivite pentru nevoile de deplasare ale administraţiei prezidenţiale.

Cele două avioane Airbus de tipul A310 din flota TAROM s-au aflat în conservare între 2003 şi 2007, iar după ce au fost recondiţionate, aceste au fost utilizate pe curse europene de mediu-curier, ceea ce a provocat piederi TAROM. Compania a fost nevoită să utilizeze avioanele şi pentru transporturi de marfă tocmai pentru a diminua aceste pierderi.

Preşedinţia a anunţat recent că nu a renunţat la serviciile companiei Romavia, ci compania a anunţat că nu mai poate efectua deplasările solicitate ca urmare a situaţiei financiare dificile a regiei. În acest caz Administraţia Prezidenţială a solicitat efectuarea curselor speciale companiei TAROM, în baza HG 1904/2004.

Aeronava Boeing 707 a Romavia, cu care efectua preşedintele deplasări oficiale, nu îndeplinea standardele de zgomot la nivel european având o vechime de 36 de ani.

Potrivit Ministerului Transporturilor, aeronavele de tip A 310 sunt utilizate şi de alte state pentru transportul oficial al şefilor de stat şi de guvern (Belgia,Canada, Franţa, Germania,Spania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor