Preşedintele Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, reţinut de procurori. De ce este acuzat

Universitatea Titu Maiorescu, din Bucuresti
Universitatea Titu Maiorescu, din Bucuresti (ro.wikipedia.org/w/index.php?curid=224120)

Preşedintele Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, Iosif Urs, a fost reţinut de procurorii de la Sectorul 2, acuzat fiind de infracţiuni ce au legături cu serviciul, au declarat pentru Edupedu.ro şi G4Media.ro surse din apropierea Universităţii. Alături de Iosif Urs au mai fost reţinute alte două persoane.

Preşedintele Universităţii bucureştene este acuzat că ar fi dat unor candidaţi subiectele de licenţă de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii pe care o conduce.

Urs este profesor de Drept, iar în perioada 2007-2013 a coordonat proiectul POSDRU “Prevenirea corupţiei în educaţie, prin informare, formare şi responsabilizare”, conform datelor din propriul CV. Este totodată şi membru onorific în Academia Oamenilor de Ştiinţă.

Profesorul are însă „antecedente”, căci nu este pentru prima dată când intră în colimatorul procurorilor. Astfel, la începutul anului, Adevărul scria, sub titlul “Ce beneficii personale au obţinut şefii din Armată şi Poliţie mobilizaţi să scape un universitar de o sancţiune rutieră”, că o amendă rutieră încasată în 2015 de Iosif Urs ar fi generat o adevărată “mobilizare” a cunoştinţelor de rang ale acestuia.

Vă invităm să citiţi articolul complet aici.