Preşedintele tineretului ALDE: Voi vota pentru ieşirea de la guvernare

Daniel Catana
Daniel Catana (Facebook)

Preşedintele tineretului ALDE, Claudiu Daniel Catana, transmite public, printr-o postare pe Facebook, că va vota pentru ieşirea de la guvernare a formaţiunii sale în şedinţa de azi a conducerii partidului. Şi, în contextul în care în spaţiul public se vorbeşte despre o alianţă electorală ALDE - Pro România, Catana anunţă că va vota pentru acest "nou proiect politic."

„Voi vota, astăzi la şedinţa Delegaţiei Permanente pentru ieşirea ALDE din guvernarea Dăncilă şi pentru noul proiect politic: Alianţa cu Pro-România. Cred că, împreună cu partenerii noştri, vom construi cea mai bună ofertă de dezvoltare a României. O ofertă pe care am convingerea că, împreună, vom fi capabili să o onorăm. Sunt convins, de asemenea, că toţi colegii din conducerea ALDE înţeleg însemnătatea deciziei de astăzi şi vor vota în consecinţă. Aşa cum am mai spus, între a rămâne captivi într-o guvernare PSD fără cap, care şi-a epuizat resursele de îndeplinire a programului de guvernare, şi a genera un proiect şi un suflu nou în politica românească, alegerea este simplă. Iar cel mai bun argument că această decizie este cea corectă îl reprezintă tocmai isteria cu care o comentează, pe reţelele sociale, propagandiştii de serviciu ai lui Klaus Iohannis şi ai USR. Aceşti oameni, care nu mai ştiu dacă să ne acuze de „ciolăneală” sau de oportunism politic, ştiu foarte bine că ambiţiile lor sunt ameninţate nu de PSD-ul paralizat al doamnei Dăncilă, ci de alianţa ALDE-Pro-România. O alianţă aşteptată de foarte mulţi români care, deşi nu se exprimă pe Facebook, îşi iubesc ţara şi îi vor binele”, scrie Catana pe Facebook.

Reamintim că în spaţiul public se vorbeşte de ceva vreme despre ruperea coaliţiei. Coaliţia a rezistat totuşi până la congresul PSD-ului însă există semnale că astăzi colaborarea oficială între PSD şi ALDE se va rupe, Tăriceanu intenţionând să se alieze cu Pro-România şi să iasă de la guvernare.