Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a devenit mare maestru în taekwondo

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin (Chung Sung-Jun / Getty Images)
Epoch Times România
14.11.2013

Vladimir Putin a primit titlul onorific de mare maestru în taekwondo din partea preşedintelui Federaţiei internaţionale a acestui sport (WTF), Choue Chung-won, în cadrul vizitei oficiale pe care preşedintele rus o efectuează în Coreea de Sud.

Deşi nu este un practicant de taekwondo, Putin a primit o diplomă şi o centură neagră de 9 Dani din partea conducătorului WTF. Ca termen de comparaţie, faimosul specialist în arte marţiale şi actor american Chuck Norris, care s-a luptat cu Bruce Lee în pelicula "Calea Dragonului" din 1972, este deţinătorul unei centuri negre de 8 Dani în taekwondo, precizează RIA Novosti.

Preşedintele rus, fost campion de judo în oraşul său natal Leningrad, actualul Sankt Petersburg, a scos în anul 2008 un DVD intitulat "Să învăţăm judo cu Vladimir Putin".

Aflat în Coreea de Sud pentru a promova proiectul unei noi rute feroviare pentru comerţul între Asia şi Europa, a acceptat titlul cu modestie. "Nu cred că merit atât de mulţi Dani", a recunoscut liderul de la Kremlin, promiţând că Rusia se va strădui să contribuie la dezvoltarea artelor marţiale.

Judo-ul şi taekwondo sunt singurele discipline de arte marţiale prezente în programul Jocurilor Olimpice. În prezent, conform estimărilor, între 70 şi 80 milioane de persoane practică taekwondo în peste 200 de ţări din întreaga lume.

Şi alte personalităţi au primit titluri onorifice în arte marţiale, inclusiv preşedintele Statelor Unite, Barak Obama, căruia omologul său sud-coreean Lee Myung-bak i-a oferit în 2009 o centură neagră în taekwondo, adaugă sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor