Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu miniştrii de Externe ai statelor din Flancul Estic al NATO

Cotroceniul va găzdui, marţi, o reuniune a miniştrilor de Externe ai celor nouă state aliate ale Flancului Estic, discuţiile vizând securitatea din regiune.
Ana Ion
08.11.2016

alte articole

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Ana Ion
08.11.2016

Preşedintele Iohannis îi va primi marţi, la Cotroceni, pe miniştrii Afacerilor Externe, respectiv şefii delegaţiilor ministeriale, ai celor nouă state aliate ale Flancului Estic - Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria - care se vor afla în România pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe din Formatul Bucureşti.

Pe agenda discuţiilor se vor afla, potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia din luna iulie, precum şi alte aspecte legate de situaţia de securitate din regiune.

Faptul că România găzduieşte aceasta reuniune reprezintă o reconfirmare a rolului ţării noastre la nivel regional şi în cadrul NATO, mai arată Administraţia Prezidenţială, în comunicat.

Formatul Bucureşti a fost consacrat ca atare prin reuniunea la nivel de şefi de stat şi de guvern găzduită la Bucureşti, la Palatul Cotroceni, în urmă cu un an, în data de 4 noiembrie 2015, la iniţiativa Preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a Preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda. Organizarea reuniunii ministeriale din 8 noiembrie are loc ca urmare a deciziei adoptate în acest sens în cadrul Formatului Bucureşti la nivel de şefi de stat şi de guvern de anul trecut, mai precizează Preşedinţia.

Obiectivul Formatului Bucureşti este consultarea inter-aliată pentru promovarea abordărilor comune ale statelor aliate participante, în beneficiul comunităţii euro-atlantice, ţinând cont de interesul special al ţărilor Europei Centrale şi de Est pentru asigurarea securităţii, stabilităţii şi prosperităţii de la Marea Baltică la Marea Neagră, şi de a dezvolta cooperarea regională în sprijinul obiectivelor NATO, în contextul evoluţiilor de securitate din Vecinătatea Estică şi Sudică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor