Preşedintele grupului Bilderberg vine la Bucureşti

Preşedintele Grupului Bilderberg,  Etienne Davignon
Preşedintele Grupului Bilderberg, Etienne Davignon (Mark Renders/Getty Images)

Una dintre cele mai influente personalităţi ale lumii, Vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg, revine în România şi va ţine un discurs la BNR cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

La conferinţa organizată de Media Consulta Internaţional, pe lângă Davignon va mai participa şi Ugo Bardi, profesor la Universitatea din Florenţa şi membru marcant al Clubului de la Roma.

Clubul de la Roma este o organizaţie al cărei scop declarat este "să supună atenţiei întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei." Organizaţia a fost fondată în aprilie 1968 de industriaşul şi omul de ştiinţă scoţian Aurelio Peccei care, împreună cu câţiva industriaşi, înalţi funcţionari internaţionali, savanţi şi filozofi s-au reunit pentru a pune în comun ideile lor şi a remodela viitorul planetei, conform viziunii lor.

Iar viziunea Clubului de la Roma a devenit celebră odată cu publicarea în anul 1972 a raportului "Limitele Creşterii", scris de Dennis Meadows de la „Massachusetts Institute of Technology”. Acesta a devenit rapid cea mai bine vândută carte despre mediul înconjurător, fiind tradusă în peste 30 de limbi şi vândută în jur 30 milioane de exemplare.

Mesajul transmis de raport era unul extrem de alarmant, şi anume că, "Dacă se menţin tendinţele actuale de creştere ale populaţiei mondiale, ale industrializării, contaminării ambientale, producţiei de alimente şi epuizării resurselor, această planetă va atinge limitele creşterii în următorii 100 de ani. Rezultatul cel mai probabil ar fi o scădere subită şi incontrolabilă atât a populaţiei cât şi a capacităţii industriale."

Clubul de la Roma a propus şi o "soluţie" pentru evitarea dezastrului iminent: în 1973 grupul a emis un proiect cu numele „Regionalized and Adaptive Model of the Global World System” în care prezenta un plan de împărţire a ţărilor lumii în zece regiuni socio-economice care mai apoi să fie conduse de către un singur guvern global. Regiunile socio-economice pe care ei le planificaseră erau următoarele:

1.SUA, Canada şi Mexic 2. Uniunea Europeană 3. Japonia 4. Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Israel şi Insulele Pacificului 5. Europa de Răsărit 6. America Latină, Centrală şi de Sud 7. Africa de Nord şi Orientul Mijlociu 8. Africa Centrală 9. Asia de Sud şi de Sud-Est 10. Asia Centrală.

Aurelio Peccei a murit în 1982, fără ca acest scop să fie atins, cel puţin nu formal. Clubul de la Roma a continuat însă să existe şi să atragă atenţia că o inevitabilă criză generală, cu implicaţii morale, politice, sociale şi economice, ameninţă planeta. Mesajul pe care l-a lăsat Aurelio Peccei generaţiilor viitoare a fost acela că lumea va avea un viitor bun, numai dacă va înceta risipă de resurse.

Din Clubul de la Roma fac astăzi parte oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat de pe toate cele cinci continente.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este, conform wikipedia, Preşedintele Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma. Din aceasta mai fac parte Ecaterina Andronescu, Anton Anton, Daniel Barbu, fostul ministru Marga, Dan Voiculescu, Ioan Rus şi lista continuă cu încă un sfert din Guvern şi afacerişti români foarte influenţi..

Secretarul General al Asociaţiei este Liviu Tudor, directorul general al Genesis Development, dezvoltatorul unor importante proiecte imobiliare (Novo Park şi West Gate).

Vicontele Etienne Davignon, cel ce va onora cu un discurs la BNR aniversarea Grupului de la Roma, este Preşedintele Grupului Bilderberg, o organizaţie ce include cei mai importanţi lideri politici ai lumii, oameni de afaceri şi academicieni.

Davignon, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene are vârsta de 81 de an, şi este un politician şi om de afaceri belgian, de origine ungară.

Grupul Bilderberg s-a organizat în 1952 şi şi-a luat numele după hotelul în care a avut loc prima lor întâlnire secretă, în 1954. Cel care a organizat Grupul Bilderberg, a fost prinţul Bernhard de Lipped-Biesterfeld de Olanda. Fondatorii grupului au fost magnaţii Rockefeller şi Rotschild. Grupul este exclusivist şi, din 1954, se reuneşte anual pentru a promova o apropiere între Europa şi S.U.A.

La fel ca şi Clubul de la Roma, Grupul Bilderberg militează pentru o politica globalistă. Organizaţia considerată semiocultă, include lideri politici din lumea occidentală, oameni de afaceri şi academicieni. Organizaţia are o agendă globalistă şi afirma că noţiunea de suveranitate naţională este depăşită. Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial.

Grupul Bilderberg, împreună cu Consiliul pentru Relaţii Externe a condus la crearea Comisiei Trilaterale, despre care se spune că este, alături de cele două organizaţii ante-menţionate, "vocea cu ultimul cuvânt în lume" şi este considerată organismul executiv din umbră care ar scrie politica lumii, dictând deciziile politice luate de guvernele naţionale şi organizaţiile internaţionale. Printre membrii Comisiei Trilaterale se numără Prinţul Charles al Marii Britanii, preşedintele Comisei Europene José Manuel Barroso, Bill Clinton, Toni Blair, Gerhard Schroeder, Herny Kissinger etc.

S-a suspectat că pe agenda întâlnirii din anul 2010 a grupului Bilderberg s-ar fi aflat un potenţial atac asupra Iranului şi viitorul colaps al monedei euro. După ce euro ar fi căzut, soluţia salvatoare pentru ieşirea din criză ar fi fost impulsionarea apariţiei unei monede mondiale unice, emise de o banca centrală globală. FMI ar fi devenit un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.

Din 1954, grupul se întruneşte anual. În fiecare an, între 120-150 de liderii politici şi experţi din industrie, finanţe, mediul academic şi mass-media iau parte la o conferinţă în care se discută soarta lumii şi măsurile ce "se impun". În jur de două treimi dintre participanţi sunt din Europa iar o treime din S.U.A., o treime provin din politică şi guverne naţionale, iar restul din alte domenii.

Pe agenda întrunirilor se află problemele de maxim interes mondial. La conferinţa anuală din 2013 (la care nu a luat parte niciun reprezentant al României) printre subiectele abordate s-au regăsit problema siriană, situaţia din SUA, sub intrigantul titlu: "Se retrage America din lume?", escamotarea naţionalismului, problemele în Africa etc.

Mass-media nu are acces la aceste conferinţe, lista participanţilor la întâlniri nu se publică în avans, nu există comunicate de presă de aceea grupul este înconjurat în permanenţă de mister.

Cărţile jurnalistului Daniel Estulin, „Adevărata poveste a Grupului Bilderberg" şi „Stăpânii din umbră” s-au vândut în milioane de exemplare fiind traduse în peste 50 de limbi.