Preşedintele FRB Horia Păun - "Obiectivul este ieşirea din grupele Eurobasket Women 2015"

(JOE KLAMAR / AFP / Getty Images)

România şi Ungaria vor găzdui începând de luna viitoare, Campionatul European - Eurobasket Women 2015, obiectivul echipei naţionale feminine a României fiind ieşirea din grupe, a declarat vineri preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun.

''Mai sunt 20 de zile până la debutul acestui important eveniment. Echipa naţională a României este în faza pregătirilor. Avem mari, mari aşteptări de la fetele noastre. În echipa noastră este o îmbinare de jucătoare cu experienţă cu cele tinere. Obiectivul este ieşirea din grupele Eurobasket Women 2015'', a spus Horia Păun, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Sala ''Mihai Nedeff'', de la sediul federaţiei de specialitate.

''Am reuşit să învingem Senegalul şi Italia în partidele de pregătire, avem speranţe în jocuri bune în competiţia europeană'', a mai arătat Horia Păun.

Florin Nini, antrenorul principal, a spus: ''În meciurile de pregătire avem cinci victorii care ne dau încredere în evoluţiile viitoare. Cred că o să putem juca 40 de minute cu o apărare agresivă. Publicul trebuie să ne susţină în număr mare la meciurile de la Timişoara. Fiecare meci reprezintă o şansă pentru noi''.

Monika Boriga, antrenor secund, a declarat: ''Mă bucur să fiu alături de fete. Este o atmosferă foarte bună la echipă. Totul pleacă de la atitudinea cu care se intră pe terenul de joc. Avem o grupă grea, pot să spun că este o grupă de foc. Dar, putem să ne calificăm mai departe''.

România va juca la Timişoara, în Grupa A, alături de formaţiile din Franţa, Cehia, Ucraina şi Muntenegru.

Eurobasket Women 2015 are loc în şapte oraşe din România şi Ungaria, în perioada 11-28 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport