Sportivi din 40 de ţări, aşteptaţi la Openul European de judo de la Cluj

(MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images)

Peste 500 de sportivi din circa 40 de ţări vor participa la Openul European de judo, care se va desfăşura la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe 30 şi 31 mai, conform celor declarate de preşedintele secţiei de judo din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Sorin Bastucescu.

''Momentan avem înscrişi sportivi din 40 de ţări şi ne aşteptăm să participe peste 500 de sportivi. Având în vedere că este o competiţie destinată seniorilor, vor veni la Cluj-Napoca oficialităţi importante din conducerea Uniunii Europene de Judo şi chiar din partea Federaţiei Internaţionale de Judo. Sperăm şi în venirea domnului Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo'', a spus Bastucescu.

Sorin Bastucescu, care e şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Judo, a mărturisit că acest eveniment este o şansă bună de promovare a imaginii oraşului.

''Mai întâi de toate, pentru Cluj este o premieră. Putem spune că debutul l-am făcut în urmă cu două săptămâni, odată cu Campionatele Europene de cadeţi. Calificativul primit atunci din partea Uniunii Europene de Judo a fost 'foarte bine'. Asta ne dă un imbold pentru a pregăti şi mai bine Openul European. Avem posibilitatea ca prin acest eveniment să promovăm imaginea oraşului Cluj-Napoca. Toate delegaţiile străine care au venit în urmă cu două săptămâni au fost foarte impresionate de condiţiile pe care le-au găsit aici. Mulţumim Primăriei Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj şi Clubului Sportiv Universitatea pentru sprijinul acordat în organizarea acestor două competiţii''.

Oficialul a indicat că la competiţie vor lua parte judoka de top din ţară şi străinătate: ''În primul rând, sportivele noastre de frunte vor fi prezente. Mă refer aici la Andreea Chiţu, Corina Căprioriu, Loredana Ohâi, Monica Ungureanu. Vor veni mulţi medaliaţi olimpici şi mondiali pentru ca aceasta competiţie este una foarte puternică. De exemplu, din America Latină şi din America de Nord vor veni cei mai de seamă sportivi. Aşteptăm confirmarea şi celor din Asia''.

''Ne-am dori ca toţi participanţii noştri să obţină câte o medalie. Mai ales pentru că acest prin acest turneu de la Cluj, sportivii pot acumula puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice şi la Campionatele Mondiale. De asemenea, să nu omitem faptul că la categoria supergrea avem doi judoka foarte valoroşi, Daniel Natea şi Vlăduţ Simionescu, cei care anul trecut, la Grand Prix-ul de la Abu Dhabi, s-au duelat în finală'', a subliniat Sorin Bastucescu.

Intrarea spectatorilor va fi liberă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport