Nadal şi Djokovic s-ar putea întâlni în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Paris

Rafael Nadal şi Novak Djokovic.
Rafael Nadal şi Novak Djokovic. (Matthew Stockman / Getty Images)

Câştigătorul a nouă ediţii ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, tenismanul spaniol Rafael Nadal şi numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovic, s-ar putea înfrunta anul acesta în sferturile de finală ale competiţiei, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc vineri în capitala Franţei.

Această confruntare între cei doi "granzi" ai tenisului mondial în această fază este posibilă din cauza statutului de cap de serie numărul 6 al spaniolului care, pentru prima oară în cariera să, nu va figura între primii patru favoriţi la Openul Franţei.

Chiar şi în 2005, la primul său succes în acest turneu de Mare Şlem, Nadal a beneficiat de forfaitul australianului Lleyton Hewitt (nr. 2 la momentul respectiv), pentru a-şi transforma locul 5 ATP în cap de serie numărul 4, precizează AFP.

Tragerea la sorţi de vineri i-a rezervat un culoar dificil lui Nadal, care va debuta în faţa tânărului francez Quentin Halys (nr. 304 mondial), dar apoi ar urma sa joace în optimile de finală cu bulgarul Grigor Dimitov (nr. 10). Şi, dacă va trece de "obstacolul" Djokovic în sferturi, spaniolul va trebui să-l înfrunte în semifinale pe britanicul Andy Murray (nr.3).

Rafael Nadal, care are în palmares 14 titluri de Grand Şlam, a avut parte de un debut dificil de sezon, coborând pe locul 7 mondial, cea mai slabă clasare a sa din ultimul deceniu. El abordează actuala ediţie de la Roland Garros cu cel mai slab procentaj de victorii pe zgură (17 în 22 de meciuri) şi, pentru prima oară în carieră, nu a câştigat niciun turneu Masters 1.000 înainte de sosirea la Paris.

În schimb, Novak Djokovic vine în capitala Franţei după o serie de 22 de victorii consecutive, sârbul câştigând de la debutul acestui an Openul Australiei şi turneele Masters 1.000 de la Indian Wells, Miami, Monte Carlo şi Roma.