Preşedintele francez ia în considerare anularea întâlnirii cu Putin

Preşedintele rus Putin şi omologul său francez Hollande ar trebui să se întâlnească în Paris la jumătatea acestei luni pentru a discuta despre Siria şi Ucraina. Dar liderul francez ar putea anula respectiva întâlnire.
Preşedintele francez Francois Hollande.
Preşedintele francez Francois Hollande. (Captură Foto)

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat că a luat în considerare anularea întâlnirii sale din Paris cu preşedintele rus Vladimir Putin, a transmis postul de televiziune francez TMC. În cadrul întâlnirii, care a fost reprogramată pentru 19 octombrie, cei doi lideri vor discuta despre conflicte globale cheie precum cele din Siria şi Ucraina.

La întrebarea unui reporter al postului TMC, Hollande a răspuns: “M-am întrebat: este [întâlnirea] utilă, este necesar să aibă loc? Putem face ceva pentru a contracara ce face [Putin] împreună cu regimul sirian? Adică, susţine un regim care aruncă bombe asupra cetăţenilor din Alep. Aşadar, m-am întrebat dacă să îl primesc pe Putin. Dacă îl voi întâlni, îi voi spune că [susţinerea regimului Assad] este inacceptabilă şi că afectează în mod serios imaginea Rusiei”.

Invitaţia lui Hollande adresată lui Putin de a vizita Parisul a fost făcută publică în 16 septembrie. Ulterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu omologul său francez Jean-Marc Ayrault în Moscova. După acea întâlnire, Lavrov a comentat că Putin şi Hollande vor discuta despre chestiuni bilaterale legate de Siria şi Ucraina.

În 9 octombrie, Rusia şi-a folosit dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU pentru a se opune unui proiect de rezoluţie pregătit de Franţa aprivind conflictului din Siria. În ajunul votului, Hollande a declarat că, dacă Rusia blochează rezoluţia, “se discreditează singură în ochii lumii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe