Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a demisionat: "Pur şi simplu îmi ajunge. Nu mai suport atâta denigrare!"

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat din funcţie, precizând că s-a săturat de denigrare.
Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS
Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
21.03.2016

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a demisionat. Potrivit lui Ciurchea, decizia are la bază motive personale.

"În urmă cu câteva minute am ieşit de la Guvern. Mi-am înaintat demisia, este o decizie unilaterală, nu au existat presiuni. Pur şi simplu îmi ajunge. Nu mai suport atâta denigrare. Nu ştiu ce voi face mai departe", a declarat Ciurchea, pentru Realitatea.net.

Vasile Ciurchea a fost numit la conducerea CNAS în iunie 2014, printr-o decizie a premierului de atunci, Victor Ponta. În decizia de numire se arăta că Ciurchea va fi membru în Consiliul de Administraţie al CNAS până la expirarea mandatului, în 17 iunie 2017, perioadă în care urma să exercite şi funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Ciurchea a mai fost preşedinte al CNAS şi din februarie 2007 până în ianuarie 2009, când a fost înlocuit de Irinel Popescu, prin decizie luată de premierul de atunci, Emil Boc.

Anterior primei numiri în CA al CNAS, Ciurchea a fost, printre altele, director la Agenţia Naţională de Programe din Ministerul Sănătăţii şi director general al CNAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor