Implementarea cardului de sănătate, amânată din nou

(photos.com)

Termenul la care va deveni obligatoriu cardul de sănătate a fost decalat, din nou, până în septembrie, anunţă digi24.ro.

Preşedintele Casei Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) Vasile Ciurchea, a declarat pentru Digi24 că în ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a crescut numărul cardurilor eliberate de la casele de asigurări, în consecinţă, termenul de 1 august, data la care cardurile urmau să devină obligatorii, a fost decalat.

„Ne-am gândit ca fiind lună de concedii, probabil că din acest motiv cetăţenii care încă nu au intrat în posesia cardului nu şi-au găsit timpul să vină la casă să îşi ridice cardul. La Casa Bucureşti, din cele 14.000 de carduri care au fost identificate persoanele anunţate să vină să le ridice, aproximativ 2000 au venit să ridice cardurile, deci mai sunt încă 11.000 şi împreună cu cardurile de la OPSNAJ mai sunt 70.000 la Casa Bucureşti. La nivel naţional, situaţia e mult mai bună ca în Bucureşti”, a explicat Vasile Ciurchea.

Întrebat când va deveni cardul obligatoriu, preşedintele CNAS a declarat că probabil abia în septembrie.

Cardurile de sănătate au început să fie distribuite pe 19 septembrie anul trecut.

Reamintim că acest proiect este unul controversat, criticii săi fiind îngrijoraţi de vulnerabilitatea sistemului informatic, de faptul că datele privindu-i pe asiguraţi vor fi introduse în baze de date extinse a căror utilizare va fi greu de controlat şi de vulnerabilitatea cetăţenilor în faţa firmelor de asigurare şi a angajatorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne