Premierul Turciei cere comunităţii internaţionale măsuri imediate pentru stoparea violenţelor din Siria

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan. (Mark Wilson / Getty Images)
Epoch Times România
01.04.2012

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan. a cerut, la conferinţa ”Prietenii Poporului Sirian”, comunităţii internaţionale măsuri imediate pentru stoparea violenţelor din Siria, relatează Ria Novosti.

Totodată, Recep Tayyip Erdogan i-a cerut preşedintelui Bashar Al-Assad să implementeze planul de pace al Ligii Arabe şi al ONU şi a făcut apel la comunitatea internaţională pentru a furniza ajutor umanitar poporului sirian.

Premierul turc a mai precizat că ţara sa este de partea poporului sirian pe care îl sprijină pentru ”a fi capabil să-şi decidă propriul destin”.

”Turcia nu s-a amestecat şi nu intenţionează să se amestece în afacerile interne ale altor ţări”, a mai declarat Erdogan, adăugând că ”drama umană” din Siria nu trebuie să lase indiferentă comunitatea internaţională.

”Cerem o încetare imediată a vărsării de sânge. Poporul sirian trebuie să ştie că nu este singur”, a mai spus premierul de la Ankara.

Erdogan a anunţat că numărul refugiaţilor sirieni în Turcia a ajuns la 20.000.

Peste 80 de ţări şi organizaţii internaţionale iau parte la conferinţa de la Istanbul. Susţinătoare ale regimului de la Damasc, Rusia şi Siria au refuzat să participe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor