Premierul Jens Stoltenberg a cerut scuze pentru erorile comise de autorităţile norvegiene în cazul Breivik

Premierul norvegian, Jens Stoltenberg, şi-a cerut scuze în  Parlament, pentru erorile făcute de autorităţi în gestionarea atacurilor  comise de Anders Breivik, 28 august 2012.
Premierul norvegian, Jens Stoltenberg, şi-a cerut scuze în Parlament, pentru erorile făcute de autorităţi în gestionarea atacurilor comise de Anders Breivik, 28 august 2012. (TERJE BENDIKSBY / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
28.08.2012

Jens Stoltenberg, premierul norvegian, şi-a cerut scuze marţi, în Parlament, pentru erorile făcute de autorităţi în gestionarea atacurilor comise de Anders Breivik, soldate cu moartea a 77 de morţi, la 22 iulie 2011, la Oslo şi pe insula Utoya.

Anders Behring Breivik, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat vineri la 21 de ani de închisoare. Pedeapsa poate fi prelungită dacă Breivik va fi considerat un pericol pentru societate.

El şi-a recunoscut crimele, dar a susţinut că le-a comis în numele apărării Norvegiei de musulmani.

O comisie independentă a realizat un raport potrivit căruia bilanţul atacurilor ar fi putut fi mai mic dacă autorităţile ar fi luat măsuri preventive de securitate şi dacă poliţia ar fi reacţionat mai repede.

"Pentru asta, vă prezint scuze", a declarat premierul norvegian.

Jens Stoltenberg a declarat că a pus la punct un nou centru de gestionare a situaţiilor de urgenţă, de îmbunătăţire a cooperării între echipele de intervenţie şi accelerarea circulării informaţiilor în momente de criză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor