Premierul grec promite că se va concentra pe reforme şi pe măsuri de creştere economică

(ANDREAS SOLARO / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
07.07.2012

Antonis Samaras, primul ministru al Greciei, a promis, în primul său discurs important, că se va concentra pe reforme şi pe măsuri de restabilire a creşterii economice, potrivit bbc.com

Samaras a promis că va trece în mod rapid la vânzarea activelor statului, cum ar fi căile ferate, pentru a colecta fondurile necare.

Premierul a recunoscut că au fost ratate obiectivele de a reduce datoria, adăugând că va face eforturi pentru a se asigura că ţara rămâne în zona euro.

În luna februarie, UE şi creditorii internaţionali au impus obiective stricte privind cheltuielile şi reforme economice în Grecia, în schimbul celui de-al doilea pachet de salvare a ţării de 130 miliarde euro.

Măsurile destinate să reducă datoria publică, cum ar fi vânzarea companiile de stat şi reducerea salariului minim, riscă să determine creşterea numărului celor fără locuri de muncă şi reducerea veniturilor gospodăriilor, ceea ce va afecta în continuare creşterea economică.

Guvernul se teme că ţara este din ce în ce mai mult prinsă într-un ciclu vicios de austeritate impus la nivel internaţional, care va fi urmat de scăderea ”averii” sau de recesiune.

"Cu această recesiune necontrolată, nevoile de finanţare ale programului sunt în creştere. Ne dorim ca acest lucru să înceteze şi să ieşim din acest impas. Acesta este obiectul nostru de renegociere", a spus Samaras.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor