Premierul afirmă că va discuta cu producătorii români din domeniul petrolier

Victor Ponta.
Victor Ponta. (www.pnl.ro)
Epoch Times România
16.05.2012

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri după conferinţa RoNewMedia de la Biblioteca Naţională că va avea discuţii cu producătorii din domeniul petrolier din România despre eventualitatea suprataxării profiturilor la companiile petroliere.

”Am discutat şi cu cei de la delegaţia de la FMI şi cu Comisia Europeană, o să vreau să avem o discuţie cu producătorii din România pentru că nu îmi plac deciziile guvernamentale luate şi impuse cu forţa, dar după cum probabil ştiţi, eu m-am informat, în celelalte ţări din zonă a existat o discuţie şi un acord între Guvern şi producătorii de produse petroliere, la noi, din păcate celelalte guverne n-au avut timp de aşa ceva s-au nu au vrut, eu o să-mi fac timp şi o să discut cu producătorii pentru că e o perioadă specială în care toată lumea trebuie să participe la efortul ţării, până la urmă nu pot doar unii să -plătească şi alţii nu”, a spus Ponta.

Referitor la domeniile care pot aduce bani la bugetul statului, premierul a spus că nu poate face ”predicţii exacte” deoarece economia ţării funcţionează după politicile Guvernului anterior, explicând că singurul lucru pe care îl poate face este o gestionare mai bună a banului public.

”Anul acesta îmi e greu să vă fac predicţii foarte exacte pentru că lucrăm cu un buget şi cu nişte politici economice deja adoptate de fostul Guvern, noi suntem la jumătatea anului şi este destul de greu să le schimbăm, ceea ce putem noi să schimbăm în următoarele luni până la alegeri este modul de gestionare a banului public şi acolo putem să facem economie”, a completat premierul.

În opinia sa sunt două domenii care au ”potenţial uriaş”, menţionând energia şi agricultura, care pot aduce un important aport la PIB pe o perioadă scurtă de timp.

”Din anul următor rămân la ideea pe care USL-ul a promovat-o, avem doar două domenii cu un uriaş potenţial - şi  în celelalte, dă Doamne să fie bine -  vorbesc de energie şi de agricultură, condiţia să le tratăm cu atenţie, să scoate interesele politice şi interesele parazitare din cele două şi să adoptăm şi legislaţia şi măsurile economice care să vină în sprijinul acestor două domenii care pot în mod sigur să asigure pe termen foarte scurt creşterea economică în România, nu vorbim de proiecte pe 10, 20 de ani, vorbim că de la anul, energia şi agricultura să aducă mai mult la PIB”, a conchis acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor