Premier amnezic, vai de noi! Comunicat Andreea Paul - PDL

Andreea Paul, PDL (Epoch Times România)
Epoch Times România
12.08.2013
Barca USL scârţâie din ce în ce mai tare, pe măsură ce ne apropiem de 2014, când vor avea loc alegeri pentru noul preşedinte, europarlamentare şi referendumul pentru o nouă Constituţie care să îngroape democraţia de tot. Până atunci, fiecare scândurică a "coabitării"geme iar sirena fregatei "câştigătoare" USL sugerează dezavuare şi divorţ PSD/PDL. Nimeni nu îl mai iubeşte pe Ponta, nimeni, nimeni, sau, din ce în ce mai puţini. În an pre-electoral, PDL-ul pare să nu mai dorească deloc să îşi asocieze numele cu imaginea perdantă a lui VV Ponta şi cu politica sa. Drept urmare, din ce în ce mai multe voci PDL-iste vin să critice politica fiscală "de gropar al economiei private" dusă de guvernul Ponta şi amnezia/minciuna ca formă de guvernământ.

Până şi Elena Udrea, eminenţa blondă a PDL-ului vine să afirme astăzi că este mai bună decât Ponta şi culmea, afirmaţia nu sună hilar, teoretic oricine poate fi mai bun decât un fost procuror ajuns gropar amnezic, dacă e să dăm crezare PDL! Sună însă grav, sinistru chiar: Udrea crede că ar fi un preşedinte mai bun decât Victor Ponta." Asocierea celor două cuvinte, preşedinte (al ţării) şi Ponta sună halucinant, şi în locul doamnei Udrea (pe care chiar nu o bănuiesc de vreo candidatură) aş avea grijă, astfel de afirmaţii pot duce la o creştere alarmantă a numărului de cereri de emigrări!

Viaţa bate filmul iar pentru economia românească "bat clopotele" a faliment, conform liderilor PDL

După ce preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, atrage atenţia asupra gropii adânci pe care a săpat-o Ponta pentru economia ţării, afirmând că "viaţa bate filmul, 12.739 de firme româneşti se află în insolvenţă, iar Guvernului Ponta nici că-i pasă", prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul, da luni 12 august un comunicat de presă în care, după ce se minunează de amnezia premierului care uită şi/sau refuză să facă publice măsurile fiscale de sufocare a economiei pe care le-a luat, îi cere lui VV Ponta să iasă din minciună şi uitare şi să şi " spună adevărul românilor" despre taxele ucigătoare pentru antreprenori pe care le-a impus. Redăm comunicatul Andreei Paul, Prim-vicepreşedintelui PDL:

"Ponta a pus taxe şi a uitat,

Partidul Democrat Liberal somează Premierul Victor Ponta şi Guvernul USL să renunţe la amnezia asumată public şi să spună adevărul românilor. 21 de taxe şi impozite noi sau majorate au fost introduse în Codul Fiscal de acest Guvern doar prin ordonanţele de urgenţă nr. 5,6,7,8 şi 16 în prima jumătate a anului 2013. Ataşez lista lor explicită. Nu am luat aici în calcul şi majorarea impozitelor şi a taxelor locale, coplata din sistemul sanitar, taxa de mediu, taxa pe timbru judiciar colectat de primarii care se varsă în proporţie de 70% la bugetul public sau alte taxe şi impozite care nu se regăsesc în Codul Fiscal, dar care sunt introduse de Guvernul USL şi plătite de români. Prin minciună nu se poate guverna bine o ţară. Realitatea româneasca nu este o provocare pentru Premierul României. Minciună, da! Minte şi persistă în minciună pe principiul: nu ştiu să conduc ţara, dar ştiu s-o mint că am majoritate. Reamintesc USL că taxarea este cea mai perversă formă de tăiere a salariilor şi pensiilor tuturor românilor şi că românii trăiesc mai prost. Salariul mediu real a scăzut cu 1,8%, iar pensia medie reală a românilor a scăzut cu 1%, în luna iunie 2013 faţă de aceeaşi lună din anul trecut."

Şi Traian Băsescu i-a cerut lui Victor Ponta să-şi asume privatizarea CFR Marfă, însă nu a reuşit. Însă poate că somaţiile venite de la o doamnă vor avea mai mult succes decât cererile venite de la preşedintele ţării, şi nu se va ajunge la CSAT.

Mai jos, preluat de pe blogul Andreei Paul, lista de taxe şi impozite noi introduse de USL în Codul Fiscal

Nr. crt.

Impozite/taxe noi

Act introducere modificare

Persoane fizice/juridice afectate

1

Impozit de 16% şi CAS pe veniturile realizate din cultura plantelor, de pe suprafeţele de teren situate peste limita care asigură necesităţile de trai ale unei familii.

O.G. 8/2013

Persoanele fizice care deţin peste 2 ha de cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr şi hamei pe rod, peste 1,5 ha de leguminoase pentru boabe şi pomi pe rod, peste 1 ha de tutun, peste 0,5 ha vie pe rod şi legume în câmp, peste 0,3 ha de flori şi plante ornamentale şi peste 0,2 ha de legume în spaţii protejate.

2

Impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală.

O.G. 8/2013

Persoanele fizice care deţin peste 3 capete de vaci şi bivoliţe, peste 9 capete de ovine şi caprine, peste 5 capete de porc pentru îngrăşat, peste 49 de familii de albine şi peste 99 pe capete de pasări de curte.

3

Impozit de 16% şi CAS pe veniturile din silvicultură şi piscicultură.

O.G. 8/2013

Persoanele fizice care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură.

4

Impozit de 16% pe veniturile considerate dividende.

O.G. 8/2013

Persoanele fizice care obţin venituri considerate dividende, reprezentând sume plătite de societate pentru bunurile sau serviciile furnizate în favoarea asociatilor, dacă plata este făcută de către persoana juridică în folosul personal al acestuia.

5

Impozit pe venit şi CAS la indemnizaţia şi orice alte sume de aceeaşi natură primite de toţi angajaţii pe perioada delegării, pentru partea care depăşeşte limita de 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice.

O.G. 8/2013

Orice angajat care primeşte o diurnă pe perioada delegării mai mare de peste 2,5 ori decât nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice.

6

Acciză suplimentară de 10 euro/hl de produs la berea din amestecul cu băuturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato este mai mică de 30%.

O.G. 8/2013

În România se consumă aproximativ 89 litri de bere în medie pe cap de locuitor.

7

Acciză suplimentară de 25 euro/hl de produs pentru băuturile fermentate, altele decât bere şi vinuri, la care ponderea de alcool absolut provenită din fermentarea exclusivă a fructelor, sucurilor de fructe şi sucurilor concentrate de fructe este mai mică de 50%.

O.G. 8/2013

Consumatorii de băuturi fermentate cu pondere de alcool absolut sub 50% (altele decât bere şi vinuri).

8

Acciză pentru bijuterii din aur şi/sau din platină, cu excepţia verighetelor: acciză de 1 euro/gram pentru bijuteriile cu până la 14k şi de 2 euro/gram pentru cele peste 14k.

O.G. 16/2013

Cumpărătorii de bijuterii din aur şi/sau din platină (cu excepţia verighetelor).

9

Acciză pentru confecţii din blănuri naturale: acciză cuprinsă între 50 şi 1.200 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al blănurilor.

O.G. 16/2013

Cumpărătorii de confecţii din blănuri naturale (peste 500 euro).

10

Acciză pentru iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement, cu excepţia celor destinate utilizării în sportul de performanţă: acciză de 500 euro/metru liniar pentru iahturile şi navele care au lungimea egală sau mai mare de 8 metri şi acciză 10 euro/CP pentru navele cu motor peste 100 de cai-putere.

O.G. 16/2013

Cumpărătorii de iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu lungimea mai mare de 8 metri şi cu motoare de peste 100 cai-putere (cu excepţia celor destinate utilizării în sportul de performanţă).

11

Acciză pentru autoturisme şi autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm3: acciză de 1 euro/cm3.

O.G. 16/2013

Cumpărătorii de autoturisme cu motoare de peste 3.000 cm3.

12

Acciză pentru arme de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv: acciză cuprinsă între 50 şi 1.500 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al armelor.

O.G. 16/2013

Cumpărătorii de arme de vânătoare sau de uz personal (cu excepţia celor cele de uz militar sau de uz sportiv).

13

Acciză pentru cartuşe cu glonţ şi alte tipuri de muniţie pentru armele prevăzute anterior: acciză cuprinsă între 0,1 şi 0,4 euro/bucată în funcţie de costul de achiziţie.

O.G. 16/2013

Cumpărătorii de cartuşe cu glonţ pentru armele de vânătoare sau de uz personal (cu excepţia celor cele de uz militar sau de uz sportiv).

14

Taxă pe monopolurile naturale (energie electrică şi gaze naturale), în valoare de 0,1 lei/MWh pentru energia transportată către sistemele de distribuţie, de 0,75 lei/MWh în cazul cantităţii distribuite şi de 0,85 lei/MWh pentru cantitatea transportată numai prin sistemul de transport.

O.G. 5/2013

Toţi românii (gospodarii şi firme) care plătesc facturi la energie electrică şi gaze naturale.

15

Taxă specială de 0,5% aplicată veniturilor obţinute din exploatarea resurselor naturale, altele decât gazele naturale.

O.G. 6/2013

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de exploatare şi comercializare a resurselor naturale.

16

Taxă de 60% asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementarii preţurilor din sectorul gazelor naturale de către operatorii economici care desfăşoară cumulativ activităţi de extracţie şi comercializare.

O.G. 7/2013

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de extracţie şi comercializare a gazelor naturale.

2. Taxe şi impozite noi majorate de USL în Codul Fiscal

Nr. crt.

Impozite/taxe majorate

Act introducere modificare

Persoane fizice/juridice afectate

1

Acciza pentru bere majorată de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato.

O.G. 8/2013

În România se consumă aproximativ 89 litri de bere în medie pe cap de locuitor.

2

Acciza pentru berea realizată de micii producători majorată de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato.

O.G. 8/2013

3

Acciza specifică la ţigarete majorată de la 53,18 euro/1.000 ţigarete la 56,71 euro/1.000 ţigarete.

O.G. 8/2013

Aproximativ 5 milioane de fumători.

4

Cotă majorată de impozit, de 50%, pentru veniturile din prestarea de servicii în România sau în afara României, dividende, dobânzi, comisioane, redevenţe şi din exercitarea unei profesii libere plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii.

O.G. 8/2013

Persoanele fizice/juridice care obţin venituri plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii.

5

Accizele pentru alcool etilic majorate de la 750 euro/hl alcool pur la 1.000 euro/hl alcool pur.

O.G. 16/2013

Consumul de alcool pe cap de locuitor (în grupa de vârstă de peste 15 ani) în România este de 10-12 litri de alcool pur pe an.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor