Prefectul Capitalei, după ce rata de infectare a ajuns la 3,02 la mie: "E foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea"

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei
Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei (Youtube screenshot)

În condiţiile în care Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat că, în Capitală, rata de infectare cu noul coronavirus este de 3,02 la mia de locuitori, prefectul Bucureştiului, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru Edupedu.ro că nu are în vedere convocarea astăzi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă de vreme ce legea prevede un termen de 48 de ore pentru acest lucru.

“În legislaţie scrie că în 48 de ore comitetele pentru situaţii de urgenţă judeţene şi cel municipal se întrunesc, după depăşirea unei rate a infectărilor de 3 la mie. Deci, dacă astăzi s-a anunţat, 48 de ore înseamnă luni şi marţi. 3,02 e foarte puţin depăşit, ca să panicăm lumea.

O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni, este comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare. Mâine vom lua o decizie [cu privire la modul în care vor funcţiona şcolile şi grădiniţele din Capitală – N.Red.], dar astăzi nu“, a declarat Cojanu.

Potrivit ordinului de ministru după care sunt organizate şcolile, în cazul în care indicele de infectare cu noul coronavirus este de cel puţin 3 la mia de locuitori, toate şcolile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online. Cu toate acestea, întrunirea Comitetului Judeţean sau Municipal pentru Situaţii de Urgenţă poate avea loc în 48 de ore de la atingerea maximului permis, potrivit precizărilor din Hotărârea de Guvern care reglementează situaţii de acest fel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne