Predoiu: Situaţia contractelor Hidroelectrica va fi anunţată de premier “la momentul potrivit”

Cătălin Predoiu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.03.2012

Primul ministru va prezenta “la momentul potrivit” situaţia legată de renegocierea contractelor încheiate de Hidroelectrica, a spus marţi ministrul Justiţiei, precizând că MJ a făcut “o analiză foarte detaliată” a acestor contracte.

Ministerul Justiţiei a transmis premierului Ungureanu concluziile la care a ajuns în urma analizării contractelor bilaterale încheiate de Hidroelectrica, iar pe baza acestui document lor au avut loc discuţii între Ministerul Justiţiei şi ministerul Economiei, a spus Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă contractele cu “băieţii deştepţi” vor fi reziliate sau nu, ministrul a arătat că nu doreşte să dea mai multe detalii legate de ce elemente a desoperit Ministerul Justiţiei în urma reanalizării contractelor respective. “S-a făcut o analiză foarte detaliată şi sunt convins că pe baza ei vom putea să ne desfăşurăm interesele corespunzător”, a arătat Predoiu.

Potrivit acestuia, “concluziile finale vor fi prezentate de premier, la momentul pe care acesta îl va considera potrivit, în raport de strategia Guvernului de a rezolva această chestiune”.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat pe 15 februarie că în urma negocierilor eşuate din cazul contractelor bilaterale încheiate de Hidroelectra a luat decizia de a trimite la Ministerul Justiţiei contractele, în scopul analizării posibilităţii de anulare a acestora, şi că termenul este 23 februarie.

"Având în vedere faptul că până azi, 15 februarie 2012, rezultatul negocierilor bilaterale care au avut drept scop reducerea duratei acestor contracte, reducerea cantităţilor de energie, respectiv, creşterea preţului energiei, având în vedere că nu s-au obţinut rezultatele aşteptate de către acţionari, am decis transmiterea tuturor acestor contrcate către Ministerul Justiţiei în scopul analizării posibilităţii de anulare a acestora, termen 23 februarie 2012, dată la care vom avea o poziţie comunnă, Ministerul Economiei şi Ministerul Justiţiei", a spus Bode.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor