Predoiu, după o "dezbatere dificilă" la Strasbourg: S-a amânat o rezoluţie critică privind sistemul penitenciar

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, după reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegaţiilor Miniştrilor în format Drepturile Omului (CM-DH), că este necesară adoptarea unui plan urgent de măsuri pentru a fi rezolvată problema condiţiilor din penitenciare şi a siguranţei cetăţenilor. Pentru moment, CM-DH a amânat emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi a emis în schimb o recomandare.

“A fost o dezbatere dificilă cu rezultate pozitive pentru România. Dar trebuie să gândim, redactăm şi aplicăm un plan urgent de măsuri integrate pentru a rezolva durabil problema condiţiilor din penitenciare şi siguranţa cetăţenilor şi de a stopa condamnările României la CEDO. Mă bucur să am sprijinul Primului Ministru în această direcţie”, a precizat Predoiu.

Reuniunea Comitetului CM-DH, al cărui rol este supravegherea executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), a fost prezidată de Panayiotis Beglitis, reprezentantul permanent al Greciei pe lângă Consiliul Europei.

“După trei ore de dezbateri intense, în urma poziţiei şi argumentelor prezentate de Ministerul Justiţiei din România, Comitetul de Miniştri a hotărât să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită în loc o decizie de recomandare. Ministrul Justiţiei a fost asistat la dezbateri de E.S. ambasadorul Răzvan Rusu, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, agentul guvernamental al României pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum şi de o echipă de experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi MAE”, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

De asemenea, ministrul Predoiu a mai avut o întrevedere cu preşedintele CEDO, Linos-Alexandre Sicilianos, iar vineri s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Serviciului de Executare a Hotărârilor CEDO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne