Preda ironizează lipsa de informaţii despre vizita lui Ponta în SUA: Să fie oare la Disneyland?

Epoch Times România
16.02.2012

Eurodeputatul PDL Cristian Preda remarcă într-o postare de joi pe blog lipsa de informaţii despre vizita lui Victor Ponta în SUA şi se întreabă ironic dacă nu cumva fruntaşul pesedist e la Disneyland.

„De patru zile, Ponta a plecat în SUA şi nimeni nu ştie nimic. Nicio informaţie – despre program, agendă sau interlocutori – nu a fost transmisă public. Până şi blogul lui Ponta e mut. De obicei, asemenea situaţii sunt semnul unui eşec. Spun asta pentru că atunci când liderul unui partid de opoziţie merge în marile capitale, nu e turist”, scrie eurodeputatul PDL. Potrivit acestuia, în astfel de ocazii, „comunicate oficiale, ale administraţiei sau ale partidelor înrudite, sunt publicate şi difuzate opiniei publice din ţara de origine a vizitatorului”.

„Să fie oare fruntaşul PSD la Disneyland?”, întreabă ironic Cristian Preda.

Liderul PDL a reamintit, în context, că „Victor Ponta a vorbit vreo patru luni despre vizita sa în America”, iar „gurile rele au susţinut că debarcarea lui Mircea Geoană s-a datorat faptului că fostul preşedinte al Senatului a ajuns pe Noul Continent înaintea şefului pesedist”.

„Mult discutată a fost şi tovărăşia lui Crin Antonescu în proiectata călătorie”, aminteşte Preda, adăugând că „au curs râuri de cerneală pentru a evoca detaliile unei vizite anunţate ca istorice”.

Liderul PSD, Victor Ponta, a plecat luni în SUA, alături de Titus Corlăţean şi de generalul Corneliu Dobriţoiu de la PNL, precizând că vizita "e prin ambasada SUA şi prin ambasada României la Washington nu prin cine ştie ce alte structuri".

"Pot să vă spun că voi merge cu domnul Corlăţean şi cu domnul Dobriţoiu, pentru că sunt responsabilii din partea USL pe zona de externe şi de apărare", a spus Ponta, întrebat cu cine va pleca în vizita din SUA. El nu a dorit să anunţe mandatul cu care va pleca la Washington, spunând că va informa presa la întoarcere. "La întoarcere o să vă fac o informare completă. Vreau să precizez că este o vizită discutată cu ambasada SUA, nu e nicio vizită de plăcere şi nici prin cine ştie ce alte structuri. Deci e prin ambasada SUA şi prin ambasada României la Washington, bineînţeles. Şi era plănuită de foarte mult timp şi la întoarcere o să vă dau toate detaliile necesare", a declarat Ponta. Întrebat când pleacă şi când se întoarce delegaţia USL, Ponta nu a precizat durata exactă a vizitei în SUA. "Plec astăzi şi când mă întorc vă anunţ ce am făcut", a declarat el.

Surse din USL au declarat duminică pentru NewsIn că Ponta are o serie de întâlniri, miercuri, pe15 februarie.

Cei din USL au fost extrem de discreţi în legătură cu vizita în America. Săptămâna trecută, Mircea Geoană a dezvăluit că din informaţiile sale în SUA ar merge doar Victor Ponta, nu şi Crin Antonescu, aşa cum se plănuise iniţial. Antonescu a confirmat că nu merge şi a spus vineri că, de peste două săptămâni, a stabilit cu Victor Ponta, la sugestia sa, ca doar liderul PSD să meargă într-o vizită în SUA, în fruntea unei delegaţii a USL, iar el să rămână în ţară, din cauza situaţiei politice interne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor