Poveşti din judeţul lui Oprişan: Funcţionari ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă se uită la un documentar Pro TV

Marian Oprişan
Marian Oprişan

Jurnalistul Sebastian Oancea, de la Realitatea de Vrancea, postează, pe contul său de socializare, un dialog purtat cu o persoană care susţine că e funcţionar într-o comună şi că primarul PSD al localităţii l-a ameninţat cu pierderea locului de muncă dacă accesează episodul despre Vrancea din serialul "Judeţe la stăpân", făcut de Pro TV.

Potrivit funcţionarului, la nivel de judeţi toţi funcţionarii au fost ameninţaţi că li se va căuta în arhiva browserului materialul care va fi difuzat duminica aceasta de Pro TV.

Redăm dialogul postat de jurnalistul vrâncean:

"- Bună ziua, domnule Oancea

- Bună ziua

- Lucrez în primăria comunei (numele e blurat). Azi dimineaţa mă uitam pe ce a pus România Te Iubesc pe FB despre Vrancea. A intrat primarul (numele e blurat) PSD şi ne-a spus că ne dă afară din serviciu dacă mai vizionăm aşa ceva. Am înţeles că la nivel de judeţ toţi funcţionarii au fost ameninţaţi că li se va căuta în arhiva browserului dacă au accesat materialul care va fi difuzat duminica asta. Vă rog să nu daţi numărul meu de telefon, vă ţin la curent.

- Ok, dar pot să dau conversaţia blurată?

- Da, puteţi să daţi, dar fără identitatea mea. Înţelegeţi de ce.

- Mulţumesc"

foto
foto (Sebastian Oancea)

Contactat de Epoch Times, Sebastian Oancea a ţinut să sublinieze că situaţii de genul celei relatate de interlocutorul său de pe Facebook nu sunt izolate şi că judeţul este, de 25 de ani, cu talpa pe gât.

"Eu sunt uimit să constat că lucrurile astea se întâmplau pe timpul lui Năstase, inclusiv mama mea a fost dată afară din serviciu că m-am luat de şeful poliţiei. Ea lucra funcţionar civil în poliţie. Sunt uimit că în afara faptului că judeţul rămâne cu talpa pe gât de 25 de ani, aveam impresia că s-au schimbat mentalităţile astea de securişti, dar uite că nu.

Acesta nu e un caz singular, doar că îşi mai fac curaj oamenii în ultimul timp, în special după europarlamentare, mai au curaj câţiva dintre ei să mai spună una alta dar tot cu frica în sân căci cel puţin în mediul rural e foarte greu să rezişti într-o insituţie publică dacă nu eşti obedient sută la sută.

Iar practicile astea sunt frecvente, mai ales când se apropie un material gen teasingul pe care l-a făcut ProTV-ul. În vremea lui Năstase între 2000 şi 2004 se lua inclusiv curentul când se dădeau emisiuni de genul ăsta. Chiar se lua curentul. La început credeam că e o coincidenţă, dar nu, se lua curentul când se difuza o ştire... Ca să nu mai vorbim de telefoanele pe care le dădea Oprişan la instituţii de presă să ne dea afară".

Întrebat ce crede că trebuie făcut pentru ca situaţia să se schimbe în judeţ, Oancea a subliniat importanţa votului.

"În primul rând, cred că ar trebui să se schimbe prin vot, e clar că dacă în 25 de ani PSD nu a reuşit să facă nimic în judeţul ăsta, probabil că votul e cel care trebuie să aducă şi libertatea şi să facă judeţul puternic. Căci, deşi avem peisaje şi alte facilităţi, noi, Vrancea, suntem la coada clasamentului.

Chiar şi după alegeri, dacă s-ar schimba configuraţia politică şi majoritatea din consiliile locale, judeţean, primarii - e foarte greu să omori mafia din primării pentru că s-a dus într-atât de mult încât până şi paznicul dintr-o primărie trebuie să fie ruda cuiva, să fie obedient pentru că altfel nu are acces.

Şi cred că e foarte greu… Cine va veni şi îşi asumă aşa ceva... E foarte greu, dar speranţa moare penultima că ultimul moare Iliescu", a completat Oancea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne