Posibile remanieri guvernamentale la Chişinău (presa)

Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova
Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova (Epoch Times România)
Epoch Times România
10.04.2014

Premierul Iurie Leancă ar pregăti remanieri în Guvernul pe care-l conduce, fiind nemulţumit de activitatea unor ministere şi agenţii guvernamentale. Leancă ar avea şi un plan ce ţine de eficientizarea activităţii Cabinetului de miniştri, potrivit Publika TV.

Potrivit sursei, Leancă ar fi nemulţumit de miniştrii afacerilor interne, tehnologiei informaţiei şi cel al mediului, precum şi de conducătorii unor instituţii precum Inspectoratul Fiscal.

Pe de altă parte, hotnews.md scrie că Liliana Viţu, purtătoarea de cuvânt a prim-ministrului, a declarat că 'informaţiile despre posibilele remanieri nu se confirmă'.

'Locuitorii din regiunea transnistreană fac cozi pentru obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova', potrivit publika.md. Acest fapt se explică prin apropierea intrării în vigoare a deciziei privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în spaţiul Schengen. Chiar dacă solicitările de cetăţenie s-au dublat în primele trei luni ale anului, numărul acestora e destul de mic - 280, potrivit sursei.

Constantin Tănase constată în Timpul că potrivit sondajelor, popularitatea liderilor partidelor este mai mică decât a partidelor pe care le conduc, cu excepţia liderului comuniştilor Vladimir Voronin. 'Astfel, liderii celor trei partide de la guvernare nu mai sunt locomotive, care trag partidele înainte, ci frâne', menţionează autorul care îi îndeamnă pe aceştia să cedeze locurile unor oameni noi. În opinia lui Constantin Tănase, acest pas ar fi un semnal convingător pentru electorat că actualii lideri ai partidelor de guvernământ vor cu adevărat binele ţării şi în numele acestui bine pot renunţa chiar la şefia partidelor.

Ziarul de Gardă constată că cel puţin trei deputaţi de la Chişinău deţin automobile a căror valoare depăşeşte 100.000 de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor