Popularitatea lui Francois Hollande a scăzut cu 11 procente într-o lună

Francois Hollande. (BERTRAND GUAY / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
24.09.2012

Popularitatea preşedintelui francez, Francois Hollande, a scăzut cu 11 procente într-o singură lună, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IFOP pentru Journal du Dimanche.

Scăderea este una dintre cele mai mare din istoria recentă a Franţei.

Ales în mai 2012, Hollande este susţinut în prezent de 43% din populaţie. Scăderea popularităţii arată îngrijorarea populaţiei faţă de rata mare a şomajului şi faţă de creşterea costurilor vieţii.

Francois Hollande a declarat că vrea să fie judecat pe baza rezultatelor sale pe termen lung şi nu pe baza creşterii sau descreşterii ratei de aprobare a populaţiei.

”Este datoria mea ca Franţa să se afle într-o situaţie mai bună la sfârşitul mandatului meu (2017) decât la început”, a spus preşedintele francez.

”Evident că oamenii au aşteptări mult mai mari la început, dar finalul mandatului ese cel care contează. Vreu să fiu judecat după rezultate şi asta cere timp”, a precizat Hollande.

Cifrele oficiale arată că şomajul în Franţa a depăşit 10%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor