Popescu, demersuri pentru digitalizarea ţării: E fără precedent! De acum vom depune online proiectele pe fonduri UE

Pavel Popescu (Deputat PNL),
Pavel Popescu (Deputat PNL), (Epoch Times România)

Deputatul liberal Pavel Popescu a atras atenţia, luni, că Parlamentul a votat posibilitatea ca românii să poată depună proiectele pe fonduri europene şi să comunice apoi cu instituţiile abilitate exclusiv on-line, fapt care uşurează enorm munca antreprenorilor dar mai ales poate avea ca efect o creştere substanţială a atragerii banilor europeni în economia naţională.

"Din acest moment, instituţiile statului vor fi obligate să comunice cu cetăţenii electronic. În plus, se fac paşi decisivi pentru implementarea cât mai rapidă a semnăturii electronice, fapt ce va uşura atât relaţia dintre stat şi cetăţeni, cât şi relaţia dintre companii private", a precizat Pavel Popescu.

Amendamentele depuse de liberal au fost susţinut de majoritatea grupurilor parlamentare.

"Această simplificare şi uşurare fără precedent a procedurilor va permite depunerea şi aprobarea mult mai rapidă a tuturor proiectelor europene. Antreprenorii pierdeau foarte mult timp pentru a merge în reşedinţele de judeţ sau uneori chiar pentru a veni în Bucureşti, timp pe care îl pot folosi de acum încolo pentru creşterea afacerii. Din acest moment, ei pot depune proiectele şi apoi comunica fiecare pas on-line, fiind necesară obţinerea doar unei semnături electronice ce va fi furnizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale", arată Pavel Popescu.

Deputatul a subliniat că liberalii şi-au asumat încă din programul de guvernare că va face din digitalizare o prioritate a mandatului lor.

"Debirocratizarea, înlesnirea comunicării şi lucrului cu cetăţenii, prin digitalizare, sunt extrem de importante atât pentru confortul românilor cât şi pentru economia naţională. Mă bucur că eforturile mele constante încep să dea roade şi că lucrurile se mişcă rapid în direcţia bună. În momentul în care vom avea majoritate parlamentară vom continua procesul de debirocratizare şi digitalizare, căci asta va aduce şi o scădere semnificativă a cheltuielilor statului", a adăugat Pavel Popescu.