Ponta: Teodorovici trebuie să prezinte până la 15 februarie situaţia AM-urilor şi OI

Epoch Times România
10.01.2013

Premierul Victor Ponta a declarat joi că ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, trebuie să prezinte, până la 15 februarie, o situaţie a tuturor autorităţilor de managament şi organismelor intermediare, iar până la sfârşitul lui iunie să vină cu structura pentru noul exerciţiu financiar.

Eugen Teodorovici a precizat că „întregul personal poartă răspunderea pentru ceea ce s-a întâmplat până în prezent, nu numai şefii structurilor de management sau de altă natură”.

”Atât CE cât şi noi am spus că vom avea o reformă a întregului sistem, atât structuri cât şi personal: evaluare, criterii de performanţă foarte clare, o ţintă foarte clară pentru acest an. Cine nu se va conforma, cu siguranţă va părăsi administraţia”, a mai spus ministrul fondurilor europene, în conferinţa prilejuită de prezentarea raportului „Bugetul cetăţeanului român. Anul 2013”.

Victor Ponta l-a completat, precizând că au fost schimbaţi şefii la autorităţile de management de la POS DRU, POS CCE, POS Transport, POS Mediu şi POR.

”Am trecut în ordonanţa de reorganizare a guvernului, când am transformat Ministerul Afacerilor Europene doar în Ministerul Fondurilor Europene, dreptul în acest moment al ministrului de coordonare pentru că, ştiţi foarte bine, dacă mutam toate autorităţile de management practic trebuia să le reacredităm. Şi atunci, (am trecut) dreptul direct şi sprijinul politic direct al primului ministru pentru ministrul fondurilor europene de a coordona autorităţile de management”, a declarat Ponta.

Premierul a mai precizat că i-a dat termen lui Eugen Teodorovici până la 15 februarie pentru a prezenta în guvern „o situaţie a tuturor autorităţilor de management şi organismelor intermediare, pentru că multe probleme le-am avut la organismele intermediare din diverse alte ministere”.

Totodată, ministrul fondurilor europene trebuie ca „până la sfârşitul lunii iunie să ne prezinte structura pentru 1 ianuarie 2014, în noul exerciţiu financiar”, a mai spus Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor