Ponta şi parlamentarii săi nu susţin moţiunea de cenzură

O moţiune de cenzură nu are sens atâta vreme cât bugetul ţării oricum e făcut de Vâlcov şi Shhaideh, îşi explică fostul premier Ponta decizia.
Victor Ponta, 07 septembrie 2015
Victor Ponta, 07 septembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Parlamentarii Pro România nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL contra guvernului Tudose, au anunţat marţi copreşedinţii formaţiunii, Victor Ponta şi Daniel Constantin. Potrivit celor doi, schimbarea Guvernului în aceste momente nu ar aduce decât o nouă criză politică.

"Nu votăm moţiunea, chiar nu am înţeles de ce o fac. (...) Am discutat între noi ce câştigă România cu moţiunea de cenzură a PNL şi nu am reuşit să găsim un răspuns pozitiv. Nimic nu se câştigă, eventual o nouă criză politică. Şi ne gândim cu toţii dacă nu cumva schimbarea Guvernului Tudose e de fapt o criză care să ne aducă unde am fost şi în vară. S-a mai schimbat un guvern şi a fost mai bine?", a declarat Ponta, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Parlament.

Ponta a mai adăugat că în prezent "Bugetul României, bugetul Guvernului" este scris de doi oameni care nu au nicio calitate în Guvern, respectiv de Sevil Shhaideh şi Darius Vâlco, context în care, moţiunea de cenzură nu poate aduce nimic bun.

"Sigur, se face o moţiune de cenzură ca să se prefacă PNL că e opoziţie, în realitate opoziţia suntem noi, în acest moment, pentru că vorbim despre problemele reale ale guvernării şi oferim soluţii. O să facem noi când e cazul o moţiune de cenzură şi ceilalţi sunt convins că o vor sprijini", a arătat liderul Pro România.

Ponta a mai susţinut că toate măsurile criticate de sindicate, patronate etc. "sunt impuse de Dragnea, Vâlcov şi de oameni care nu sunt în Guvern" şi a pledat în context pentru o altă majoritate în Parlament.

Reamintim că liberalii au anunţat ieri iminenta depunere a unei moţiuni de cenzură ce va fi susţinută şi de USR. Liberalii au declarat că vor încerca să convingă şi reprezentanţii altor partide să susţină demersul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne