Ciorbea riscă o plângere penală. "Cred că şi portarul de la PSD e mai puţin slugarnic faţă de partid"

Liberalii s-au apucat să analizeze activitatea lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, urmând ca ulterior să fie luate măsuri împotriva acestuia, "putând fi vorba chiar de o plângere penală", a anunţat şeful PNL Ludovic Orban.
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului (Florin Chirila/Epoch Times)

La ordonanţe, singura entitate care poate sesiza Curtea Constituţională este Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, dar nu ne putem aştepta la nimic de la un angajat mărunt al PSD, a acuzat miercuri, la Adevărul Live, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Cred că portarul de la PSD este mai puţin slugarnic faţă de PSD decât Victor Ciorbea. Am cerut partidului să inventariem, de la instalarea lui Victor Ciorbea, toate solicitările la Avocatul Poporului pe ordonanţe simple şi de urgenţă pe care Ciorbea nu le-a dus la îndeplinire, iar ulterior ordonanţele adoptate în Parlament au fost atacate. Ulterior, când CCR s-a pronunţat, ele au fost declarate neconstituţionale. Ciorbea a refuzat să-şi îndeplinească misiunea. E singurul apărător al constituţionalităţii când vine vorba de ordonanţe. Neîndeplinirea atribuţiilor e o încălcare gravă a legii, a competenţelor. După ce facem inventarierea ordonanţelor pe care Ciorbea a refuzat să le atace, vom lua măsuri, putând fi vorba chiar de o plângere penală", a declarat Orban.

În acest sens, liderul PNL a amintit de infama ordonanţă 55 privind traseismul primarilor.

"Avocatul Poporului a refuzat atunci să sesizeze la CCR. A fost atacată doar după ce a trecut proiectul prin Parlament şi a fost declarată neconstituţională. Primarii au trecut pentru că umbla Dragnea cu sacul de cadouri. Avea PNDL şi alte proiecte pentru mediul rural. După evaluarea mea, Ponta a câştigat aproape 300.000 de voturi la prezidenţiale pe baza ordonanţei traseismului", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne