Ponta şi-a făcut planuri de viitor. Se vrea preşedintele României

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Întrebat, joi, la Antena 3, ce îşi doreşte în viitor: să redevină prim-ministru, să redevină preşedintele PSD sau/şi preşedintele României, liderul Pro România Victor Ponta a răspuns că îşi doreşte să candideze din nou la preşedinţie.

"Îmi doresc să candidez în 2024 la funcţia de preşedinte al României. Şi până atunci vreau să fiu liderul Pro România. Şi vreau să fiu într-o alianţă de centru-stânga, reformată, modernă şi eficientă", a declarat Ponta, răspunzând la o întreabare a lui Mihai Gâdea.

Reamintim că Victor Ponta a mai candidat la Preşedinţia României în 2014, când a pierdut în turul doi în faţa lui Klaus Iohannis. La vremea respectivă era premier PSD iar lansarea candidaturii a avut loc pe Arena Naţională, chiar de ziua lui. La alegerile propriu-zise, Ponta a reuşit să îşi ridice diaspora în cap, românii din străinătate fiind obligaţi să stea la cozi uriaşe. De altfel, la momentul respectiv multă lume a opinat că Victor Ponta a pierdut alegerile pe mâna diasporei, modul în care au fost organizate alegerile revoltându-i pe români.

În rândul PSD au existat însă alte "explicaţii". Mai exact, Marian Vanghelie a declarat că Liviu Dragnea, la acea vreme preşedinte executiv al partidului, ar fi dat vina pe americani pentru pierderea alegerilor.

"Dragnea ne-a povestit că Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de când a existat PSD. Ne-a spus că americanii sunt de vină şi că noi nu putem să câştigăm alegerile. E adevărat că am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu toţii că noi suntem la putere şi că o să luăm tot 70 la sută, cum am luat cu USL", a declarat edilul Sectorului 5 la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV.

Dragnea a negat că ar fi spus aşa ceva.