Ponta: Reinstalarea lui Blaga şi Anastase cu puţin înainte de alegeri nu poate fi decât ceva de râs

Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
20.09.2012

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că, în urma deciziei de miercuri a CCR, nu ia calcul reanalizarea hotărârii prin care Vasile Blaga a fost înlocuit la şefia Senatului. Totodată, el consideră că reinstalarea lui Blaga sau Anastase pe vechile poziţii cu puţin înainte de alegeri nu poate fi decât "ceva de râs".

"Din punct de vedere politic, că îşi reia o lună funcţia domnul Blaga sau doamna Anastase nu poate fi decât ceva de râs pentru cei de la PDL. Avem alegeri pe 9 decembrie şi noul Parlament îşi va alege noii preşedinţi, aparţinând majorităţii, evident", a precizat miercuri seară Victor Ponta la RTV.

Apoi, premierul a fost întrebat dacă din aceasta se înţelege că, pe viitor, Crin Antonescu ar putea rămâne şef al Senatului şi după alegeri.

În replică, Ponta a afirmat că acest lucru este foarte posibil, deoarece acordul USL stabileşte că PSD are candidatul pentru şefia Camerei Deputaţilor, iar Alianţa de Centru-Dreapta propune candidatul pentru conducerea Senatului.

De asemenea, premierul a precizat că tot Curtea Constituţională, în vara acestui an, a stabilit că hotărârile Parlamentului care afectează drepturile fundamentale sunt supuse controlului de constituţionalitate, în timp ce actele cu caracter intern, legate de numiri, nu se atacă la Curte.

"În aceste condiţii, entuziasmul celor de la PDL...", a spus Ponta.

Totodată, miercuri, legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale (CC) a fost declarată neconstituţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor