Ponta: Nu e treaba sindicatelor în ce direcţie se sapă liniile de metrou

Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.09.2012

Premierul Victor Ponta le-a transmis marţi liderilor de sindicat de la metrou, care se opun trecerii Metrorex în subordinea Primăriei Generale, că nu e treaba lor în ce direcţie se sapă liniile de metrou, decizia fiind a primăriei, cea care îi reprezintă pe bucureşteni.

„E foarte importantă părerea sidicatelor, însă decizia asupra modului în care se dezvoltă metroul trebuie să aparţină bucureştenilor şi reprezentanţilor lor, adică primar, consilieri generali. Acum, să spună sindicatul unde săpăm linia de metrou este un pic exagerat”, a spus Victor Ponta, întrebat ce crede despre acţiunea sidicaliştilor.

„V-o spune un social-democrat care iubeşte sindicatele, dar treaba sindicatelor nu e în ce direcţie se sapă liniile de metrou, ci treaba lor e să protejeze membrii de sindicat”, a adăugat Ponta. El a reiterat faptul că metroul va primi în continuare finanţare de la bugetul de stat.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat marţi că sindicaliştii de la metrou vor declanşa conflictul de muncă, care poate ajunge la grevă dacă este cazul, dacă Metrorex va fi transferat la Primăria Capitalei, în lipsa fondurilor necesare.

"Dacă Metrorex va fi transferat de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei şi nu sunt asigurate fondurile necesare, mă refer la fondul de salariu, nu se respectă drepturile noastre, bineînţeles că vom declanşa un conflict colectiv de muncă care se poate finaliza cu grevă", a menţionat Rădoi.

Acesta a adăugat că, din informaţiile pe care le are de la anumite surse din cadrul municipalităţii, se doreşte disponibilizarea a 4.500 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), "ceea ce înseamnă că Primăria Capitalei nu dispune de banii necesari nici măcar pentru susţinerea financiară a salariaţilor RATB".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor