Ponta: Privatizarea Oltchim nu se amână, dar nu este exclusă o administrare specială pe termen scurt

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Palatul Victoria, că privatizarea Oltchim nu se amână, vineri va avea loc licitaţia publică, însă a admis că dacă nici una dintre oferte nu e satisfăcătoare, Oltchim va fi preluat de o administrare specială.

„Nu se amână privatizarea. Joi este termenul final de punere a ofertelor, iar vineri va fi licitaţie publică”, a declarat primul ministru. El a confirmat faptul că a discutat marţi dimineaţă cu ministrul economiei Daniel Chiţoiu şi cu Remul Vulpescu, şeful OPSPI, despre situaţia de la Oltchim.

„Nu e o situaţie fericită. Din păcate, dincolo de cei care sunt deja acolo, una dintre oferte este exotică, iar cealaltă trebuie verificată din punct de vedere al potenţialului financiar. Cei de la Chimcomplex sunt destul de mici pentru cât de mare e Oltchimul”, a explicat Victor Ponta.

Şeful executivului a mai arătat că nu s-a pus problema amânării acestei privatizări. Întrebat ce se va întâmpla dacă niciuna dintre oferte nu va fi considerată satisfăcătoare, şeful Executivului a răspuns că „vom prelua o administrare specială la Oltchim”, însă a adăugat că o astfel de soluţie ar fi doar pe termen scurt, soluţia pe termen mediu şi lung fiind privatizarea.

Premierul a reiterat că nu va accepta nicio ofertă care ar presupune pierderea locurilor de muncă sau dezmembrarea societăţii. El a mai arătat că este o decizie foarte dificilă, complexă, pentru că nu e vorba doar de Oltchim, ci şi de Arpechim şi societăţile din zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie