Ponta: Năstase nu va avea un rol în USL, dar îl vom consulta

Premierul român Victor Ponta.
Premierul român Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
19.03.2013

După ce liderii PSD au declarat că abia îl aşteaptă pe Năstase înapoi în partid, Victor Ponta a precizat că fostul premier "nu va avea un rol" în USL, dar că va fi consultat atunci când va fi nevoie de opinia lui.

"Mă bucur că Adrian Năstase a fost eliberat, o să mă întâlnesc cu dânsul când se va mai linişti. Nu ne-am gândit unde ne vom vedea. În USL sunt doar doi copreşedinţi, eu şi domnul Antonescu, domnul Năstase nu va avea un rol, dar ne vom consulta cu dânsul, aşa cum am făcut-o şi când am format USL, dânsul a fost unul dintre cei care a insistat în formarea Uniunii", a declarat Victor Ponta.

Anterior, Ponta afirmase că PSD va respecta legea şi că funcţia pe care Năstase a ocupat-o va rămâne vacantă până când se va întoarce, aceasta fiind o decizie politică.

"Statutul PSD, ca şi toate partidele, respectă legea şi noi o vom respecta. Mesajul meu politic este foarte clar: domnul Năstase are locul său în PSD şi funcţia pe care dânsul a ocupat-o, de preşedinte al Consiliului Naţional, va rămâne vacantă până cand se va putea întoarce, am spus acest lucru mereu", a precizat Victor Ponta.

Fostul premier Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat luni din Penitenciarul Jilava, unde a ispăşit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor