Ponta: Lăsaţi-o în pace pe Macovei, se ocupă cu pictoriale. Cu ce personaj a comparat-o şeful PNL

Monica Luiza Macovei, conferinţă de presă la sediul PDL (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
08.10.2012

Premierul Victor Ponta nu a dorit să comenteze afirmaţiile europarlamentarului PDL Monica Macovei, care l-a criticat pentru declaraţiile referitoare la subordonarea Parchetelor către Parlament. Ponta le-a cerut jurnaliştilor să o lase în pace pe Macovei, spunând că aceasta se ocupă cu pictorialele în ultima vreme, iar el la "Familia Addams" nu se mai uită de ceva timp. El a făcut astfel referire la Morticia Addams, personaj macabru dintr-un film american de succes.

"Monica Macovei şi cu ceilalţi, eu nu-i iau în serios. Lăsaţi-o în pace pe Macovei, ştiu că se ocupă cu pictoriale, iar eu nu mă mai uit de ceva timp la «Familia Addams»", a spus Ponta.

El a spus că, în declaraţia sa, s-a referit la controlul parlamentar exercitat asupra CSM. "Vorbim de control parlamentar, vorbim de ce prevede Constituţia. Şi serviciile de informaţii sunt sub control parlamentar, avem două comisii. CSM e numit de Senat, cine să-l numească, Dumnezeu, sfinţii?", a spus Ponta.

El a numit-o pe Macovei "doamna cu pictorialul", făcând referire la pozele ei apărute în revista Harper's Bazaar, căreia i-a acordat şi un interviu în care a vorbit despre lupta anticorupţie din România.

"Ideea interviului a pornit de la dorinţa jurnaliştilor de la Harper's Bazaar de a realiza un material jurnalistic despre modelele, din diferite domenii de activitate, la care generaţia tânără se mai poate raporta. Astfel, jurnaliştii de la Harper's Bazaar au mai discutat pentru acest articol cu Leslie Hawke, Simona Popescu şi Irina Schrotter. Este un interviu serios, realizat profesionist şi vă invit să-l citiţi" , scrie Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor