Ponta: Investiţia Exxon/Petrom va scădea preţul la gaze

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
30.04.2013

Şeful Executivului va vizita, după Paşti, una din platformele de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, înaintea şedinţei de Guvern, că va sprijini toate eforturile companiilor interesate în explorarea resurselor energetice noi, arătând că investiţia Exxon/ Petrom va duce la scăderea preţului la gaze pentru populaţie şi micii producători.

“Trebuie să precizez că investiţia EXXON /PETROM din cadrul exploatărilor off/shore va aduce preţuri mai mici la gaze pentru investitori şi pentru populaţie. Eu voi vizita de Sfintele Paşti una din aceste platforme maritime de exploatare”, a afirmat Ponta.

Potrivit acestuia, Executivul are drept ţintă sprijinirea tuturor investiţiilor din domeniul energetic în contextul în care economia României are nevoie de resurse energetice noi şi ieftine.

“Mă gândesc şi la preţuri mici la gaze pentru populaţie şi micii producători în contextul liberalizării preţurilor. Noi avem nevoie de resurse energetice noi şi ieftine”, a conchis premierul. De asemenea, Ponta a vorbit miniştrilor din Cabinet despre interesul companiilor Oracle, Michellin, Pirelli şi Vodafone de a investi în România.

”Vreau să vă spun că preşedintele de la Oracle a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor 2500 de angajaţi români. Vodafone, Michellin şi Pirelli vor să continue să investească în România. E un semn bun pentru crearea de locuri de muncă”, a spus Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor