Ponta despre declaraţia lui Crin Antonescu: Nu mă simt ameninţat sau intimidat

Briefing de presă la Guvernul României cu Victor Ponta şi Florin Georgescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
08.08.2012

Drept răspuns la afirmaţiile de marţi seară ale lui Crin Antonescu, premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu se simte "ameninţat sau intimidat" referitor la listele electorale şi că face faţă activităţii zilnice de la Guvern, cu o colaborare foarte bună cu preşedintele interimar.

Preşedintele interimar Crin Antonescu declarase marţi seară că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate şi ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "ameninţat şi intimidat" în ultimele zile.

"Nu mă simt ameninţat, nici intimidat, dar spun un singur lucru, ceea ce a spus şi domnul Antonescu: colaborăm foarte bine. Sigur că presiunea principală şi sarcina principală este pe umerii Guvernului şi aşa e normal să fie. Preşedintele, în general - dar, sigur, au fost şi cazuri diferite - are atribuţiile sale constituţionale. Greul e întotdeauna pe Guvern şi problemele de zi cu zi sunt la Guvern. Deocamdată, fac faţă foarte bine şi cred că voi face şi în continuare", a spus premierul.


"E nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia – trebuie să o spun – unor anumite timidităţi şi anumitor ezitări (...) Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor la care Traian Băsescu, situat practic în afară legii şi în afară răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul", precizase marţi Antonescu.

"Victor Ponta nu l-a ameninţat, nu l-a intimdat (pe Augustin Zegrean, n.r.). Victor Ponta însuşi pare domnia sa destul de ameninţat şi intimidat în aceste zile, nu a făcut niciun fel de declaraţie, niciun fel de acţiune şi niciun fel de gest împotriva sau asupra Curţii", a mai spus Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor