Ponta declară ca şi-ar da demisia dacă Iohannis garantează că şefia Guvernului rămâne în coaliţie

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Invitat miercuri pe platourile B1 TV, premierul Victor Ponta a declarat că ar fi dispus să demisioneze dacă ar exista un acord politic semnat cu Iohannis, prin care acesta să îi garanteze că, dacă părăseşte şefia Guvernului, noul premier ar fi numit tot din coaliţia la putere:

"La partid (şefia partidului n.r.) am plecat eu şi au venit la conducere nişte oameni - Rovana Plumb, Dolineaschi - din PSD care au fost alături de noi. La Guvern eu nu îmi dau demisia să vină cineva din PDL, dl Predoiu. Eu nu i-am trădat membrii PSD, că nu am dat PSD-ul unui PDL-ist în locul meu, nu l-am chemat pe dl Blaga să îi spun "ia tu PSD-ul, mă retrag eu . Am fost consecvent cu ce au aşteptat colegii de la mine. (...) Eu din decembrie i-am zis lui Iohannis: domnule dacă funcţia de premier rămâne a coaliţei nu am niciun fel de problemă. Dar nu îmi dau demisia că îmi cere Gorghiu", a declarat Ponta întrebat de ce s-a retras de la şefia PSD şi nu şi din cea de premier.

Ponta a mai precizat că Iohannis a recunoscut însă că vrea un guvern de la PDL. Totodat, premirul a afirmat că vrea să-şi ducă la bun sfârşit mandatul.

Reamintim că primul ministru Ponta a mai promis că va demisiona în anumite condiţii, promisiunea fiind de fiecare dată încălcată. Astfel, acum patru luni, Ponta afirma, tot la B1 TV: "Dacă DNA va începe urmărirea penală în ce mă priveşte pentru un dosar, cu siguranţă că atunci am spus acest lucru: voi demisiona". Pus sub urmărire penală, premierul a refuzat să-şi dea demisia, deşi aceasta i-a fost cerută insistent de societatea civilă, preşedintele ţării şi Opoziţie.

În 2012, acelaşi Ponta declara în cadrul unui interviu acordat cotidianului spaniol El Pais, că va demisiona dacă primeşte decizie de plagiat în privinţa doctoratului său din partea comisiei abilitate de lege. Acest lucru s-a întâmplat chiar a doua zi, când CNATDCU a dovedit plagiatul lui Ponta, însă premierul a preferat să uite ce a promis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne