Ponta atacă iar Justiţia, nemulţumit de DNA: "se fluieră într-o singură direcţie"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.11.2013

Premierul Victor Ponta şi-a manifestat speranţa ca Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) să se schimbe după plecarea lui Daniel Morar, scrie luni Realitatea.

"Eu am sperat că DNA-ul, după epoca lui Daniel Morar, se va schimba. Din păcate, eu nu văd nicio schimbare la DNA, în sensul în care ce a fost până în 7 mai 2012 este perfect în România", a declarat Ponta, la un post de televiziune.

Premierul a susţinut că, deşi Guvernul a înaintat zeci de plângeri, nu a fost stabilită nicio vinovăţie în ceea ce priveşte neregulile identificate înainte de 7 mai 2012, atunci când USL a preluat guvernarea.

"Domnule, fluieră-i pe toţi când faultează, nu poţi să fluieri doar într-o direcţie", a concluzionat Ponta.

Nemulţumirile premierului Ponta şi ale liderului PNL Crin Antonescu referitoare la justiţie sunt deja bine-cunoscute. De mai multe ori, aceştia au declarat că instituţiile sunt „partizane”, şi tot de atâtea ori, opoziţia şi preşedintele au criticat această atitudine de discreditare a justiţiei din România. În opinia acestora, acest gen de atitudine ar dăuna imaginii ţării noastre în comunitatea internaţională şi ar influenţa negativ evaluarea României în raportul MCV.

Cel mai recent scandal din justiţie a avut în centrul atenţiei demiterea lui Lucian Papici din funcţia de şef al secţiei I-a din DNA, procurorul catalogat de Ponta ca „băsist, morărist şi macovist” şi a adjunctului acestuia , Mariana Alexandru.

Monica Macovei a amintit recent despre acest „atac fără precedent împotriva DNA” lansat de USL, care are ca mesaj central „nu ne mai cercetaţi”.

„Acesta e mesajul pe care l-a dat Ponta atunci când a decis ca Papici şi Alexandru să plece din funcţiile de conducere, adică să li se revoce delegările, imediat după ce Papici a terminat şi a semnat rechizitoriul în dosarul Dragnea. Momentul spune de la sine, fără alte comentarii, mesajul „să se termine cu anchetele împotriva noastră”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor