Ponta acuză: În ultima perioadă Antonescu este tot un fel de Băsescu

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.12.2013

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, miercuri, pe liderul liberalilor Crin Antonescu că în ultima perioadă este "tot un fel de Băsescu", în sensul că este foarte conflictual, se ceartă şi cu aliaţii şi cu adversarii, luând parte la războaie care nu sunt de competenţa unui candidat la prezidenţiale.

"Anul viitor pe această vreme domnul Băsescu îşi termină mandatul. E important ca viitorul preşedinte să fie exact opusul lui Traian Băsescu. În ultima perioadă domnul Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu. E foarte conflictual, se ceartă şi cu aliaţi şi cu adversari, se implică în războaie care nu sunt treaba candidatului la prezidenţiale, cine e acolo, dincolo", a declarat Victor Ponta, potrivit Realitatea.

Premierul a explicat că dacă USL se rupe sau nu "depinde nu de PNL, ci de domnul Antonescu", subliniind că liberalul ar trebui să fie "mai calm, mai ponderat, mai dornic de dialog, aşa cum ar trebui să fie preşedintele României".

Referitor la o candidatură comună a PSD şi PNL la europarlamentare, Ponta a precizat că Antonescu a afirmat că nu mai are încredere în PSD.

"PSD va avea momentul 25 mai să-şi verifice potenţialul electoral", a declarat Ponta.

Liderul PSD a explicat că îşi doreşte să rămână prim-ministru până în 2016. Referitor la o posibilă candidatură a sa la prezidenţiale, acesta a replicat: "Partidul nu poate să-mi ceară ceva ce nu are sens politic. Partidul a decis să mă spijine pentru funcţia de prim-ministru".

În ceea ce priveşte acuzaţiile înaintate de Crin Antonescu potrivit cărora premierul ar fi pierdut controlul PSD, Ponta a susţinut că "dacă nu are încredere, nu-i place de PSD, pe 25 mai, fără să fim duşmani, vom fi adversari politici".

"E foarte greu să faci liste comune (la PE, n.r.), dacă domnul Antonescu chiar are o părere aşa proastă despre PSD", a precizat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor